Verloren of gevonden voorwerpen vanaf 1 februari gemeentelijke taak

Met ingang van 1 februari kunt u met verloren of gevonden voorwerpen terecht bij de gemeente. Gevonden_voorwerpen.jpg

Met ingang van 1 februari kunt u met verloren of gevonden voorwerpen terecht bij de gemeente. De gemeente neemt deze taak over van de politie.

Gevonden voorwerp
Als u een voorwerp gevonden heeft, moet u dit melden aan de gemeente. Ga naar www.verlorenofgevonden.nl en vul het digitale formulier in. U kunt er dan voor kiezen om het voorwerp zelf in bewaring te houden. Als u het voorwerp zelf bewaart, bent u de beheerder en moet u voor het eventuele onderhoud zorgen.
Is een digitale melding niet mogelijk? Dan bestaat de mogelijkheid om het voorwerp af te geven bij de verschillende brenglocaties:
- Het Depot
- Het Stadhuis
- Het Servicecentrum Noord, Oost, Zuid en West.
Voor adresgegevens en openingstijden van deze locaties kunt u kijken op: www.enschede.nl/adresboek/

Verloren voorwerp
Als u een voorwerp verloren heeft, dan kunt u hier bij de gemeente een melding van maken. Ga naar www.verlorenofgevonden.nl en vul het digitale formulier in. Op deze website kunt u ook kijken of het voorwerp dat u verloren heeft, al gevonden is.
Is een digitale melding niet mogelijk? Dan kunt u telefonisch contact opnemen met de gemeente, telefoonnummer: 14053 (netnummer niet nodig).

Gevonden voorwerp ophalen
Bent u eigenaar van een van de geregistreerde gevonden voorwerpen? Dan kunt u zich melden bij het Depot aan de Lage Bothofstraat 300 te Enschede, waar u het voorwerp kunt ophalen. Vergeet dan niet uw formulier/ bevestiging van vermissing en een identiteitsbewijs mee te nemen!

Gestolen voorwerpen of verloren identiteitsbewijs
Als u denkt dat uw eigendom gestolen is, dan doet u aangifte bij de politie. U kunt aangifte doen via internet: www.politie.nl/aangifte, of op het politiebureau.
Als u uw identiteitsbewijs (paspoort, ID-kaart of rijbewijs) bent verloren, kijkt u dan in het digitaal loket van de Gemeente Enschede voor meer informatie.

Vragen?
Neem dan contact op met de gemeente Enschede via het digitaal loket: http://www.enschede.nl/nl/contact/.
Uiteraard kunt u ook bellen met telefoonnummer: 14053 (netnummer niet nodig).