Werkzaamheden herinrichting Hengelosestraat

Van maandag 21 mei tot en met 20 augustus

wegopbreking.bmpHet noordelijke fietspad en de noordelijke rijbaan van de Hengelosestraat worden vanaf maandag 21 mei opengebroken en samen met de busbaan opnieuw aangelegd. Het betreft het deel vanaf de kruising Bosweg / Hengelosestraat tot aan de bebouwde komgrens van Enschede.

Omleidingroute
Het autoverkeer richting Hengelo wordt via de zuidelijke rijbaan omgeleid. Het fietsverkeer rijdt tijdelijk vanaf de kruising, via het zuidelijke fietspad tot aan de Kettingbrugweg.

Gedurende deze periode geldt in de Bosweg eenrichtingsverkeer: alleen de Bosweg uit, richting Hengelosestraat. Het verkeer vanuit Hengelo kan hierdoor niet linksaf en verkeer van het Capitool kan niet rechtdoor. Dit verkeer wordt omgeleid via het terrein van de Universiteit.

Deze maatregelen zijn naar verwachting van kracht tot 10 juni.

Tweede fase
Vanaf 11 juni wordt de zuidelijke rijbaan opgebroken en vernieuwd. Het verkeer de stad in wordt via de busbaan geleid. Het verkeer de stad uit via de nieuwe noordelijke rijbaan. Dit duurt tot ongeveer half juli. Hierna gaat het verkeer via de nieuwe rijbanen en de bus via de busbaan.

Zomervakantie
In de zomervakantie worden van 15 tot 20 augustus de deklagen op de nieuwe weg en busbaan aangebracht. Daarom is de Hengelosestraat voor een korte periode (drie dagen tot maximaal een week) volledig afgesloten. Om de overlast zoveel mogelijk te beperken is de periode in de zomervakantie ingepland.