Verkiezing leden Tweede Kamer

Woensdag 12 september 2012 zijn stembureaus van 07.30 tot 21.00 uur geopend

VerkiezingenOp woensdag 12 september 2012 zijn de stembureaus in Enschede van 07.30 tot 21.00 uur geopend om iedereen de gelegenheid te bieden deel te nemen aan de verkiezing van de 150 leden van de Tweede Kamer der Staten-Generaal.

Stemrecht
Op woensdag 12 september 2012 bepaalt ú, met alle andere kiezers, wie ons land gaat regeren. Eerder dan gebruikelijk en misschien een beetje snel na de vorige verkiezing. Maar laten we nooit vergeten hoe prettig het is in een land te wonen waar wat te kiezen valt en waar uw stem ertoe doet. Na de verkiezingen onderhandelen de partijen tijdens de formatie over de vorming van een nieuw kabinet. Maak gebruik van uw stemrecht!

Kiezers, kiezersregister en stempas
Voor de verkiezing worden alle kiesgerechtigde inwoners van de gemeente Enschede opgeroepen. Kiesgerechtigd zijn Nederlanders die op 31 juli 2012 in de gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens (GBA) van Enschede staan ingeschreven en op de dag van de verkiezing 18 jaar of ouder zijn. U ontvangt als kiesgerechtigde uw stempas op zaterdag 18 augustus.

Vragen
Meer informatie over de verkiezingen? Kijk bij de onderwerpen hierover in ons digitaal loket te weten: Stempas, stemgerechtigden, kiezerspas, volmachtbewijs.