100-jarig bestaan basisschool St. Jan met reünie

07 september 2022
Nieuwsoverzicht
logo basisschool Sint Jan

Basisschool St. Jan aan de Haaksbergerstraat bestaat op 15 september 2022 maar liefst 100 jaar! In de week van 12 september wordt de hele week het 100-jarig feest gevierd binnen het thema: Kunst.

Als we 100 jaar terug gaan in de tijd dan brengt dat ons in en jonge, groeiende wijk die Pathmos heet. Er kwamen steeds meer mensen wonen met veel kinderen. Er was een kerk nodig en een jongens- en een meisjesschool. In 1921 werd de St. Jan kerk gebouwd. Dat was niet de huidige kerk, maar een andere. De pastorie van toen staat er nog steeds. Er werden 2 scholen gebouwd met een gymzaal er tussen. 

Reünie op 15 september

Op donderdag 15 september worden de deuren open gezet voor een ieder die de St. Jan een warm hart toedraagt. Er wordt dan een reünie georganiseerd van 17.00 – 20.00 uur. Een mooie gelegenheid om oude herinneringen op te halen en de huidige St. Jan te bekijken. In één oogopslag ziet u dan dat de tijd niet heeft stil gestaan.
 

Opgeven voor de reünie kan door € 10,- over te maken op NL19 INGB 0006053545 ten name van Stichting Boven Jan onder vermelding van het woord Reünie en uw naam. U krijgt hiervoor koffie/thee, een gebakje, hapjes en betaalt mee met aan het jubileum cadeau voor de leerlingen. Verder kunt u consumptiebonnen kopen tegen gunstige prijzen voor een drankje.

Vragen

Voor vragen kunt u een mail sturen naar st.jan-100jaar@skoe.nl. De St. Jan is klaar voor het eeuw feest. Wees welkom op de St. Jan!