11 lindes van Stationsplein verplaatst naar nieuwe plek

12 maart 2024
Wel op de Home/Uitgelicht Nieuws

De 11 lindes van het Stationsplein hebben een nieuwe plek gekregen in de stad. 4 lindes staan nu aan de Boulevard 1945 en de andere 7 hebben een plekje gekregen in het G.J. van Heekpark.

Lindes zijn sterke bomen en geschikt om te verplanten. Daarom behouden we ze graag. Op spectaculaire wijze zijn ze vandaag naar hun nieuwe plek verplaatst. Natuurlijk met de nodige hulp van verkeersregelaars. Op de nieuwe plek hebben de lindes meer ruimte om te groeien en komen ze in grond te staan die goed is voorbereid door het toevoegen van bemesting. Zo krijgen ze een zo goed mogelijke start op hun nieuwe plek.

“We zijn erg blij met de komst van de 7 lindes in het Van Heekpark”, vertelt Gerard Oude Vrielink, adviseur van de Van Heekpark Commissie. “De afgelopen weken zijn we druk geweest met groene werkzaamheden in het park. Zo groeien en bloeien er dit voorjaar nieuwe struiken en planten. Bijvoorbeeld bij de entree van het park aan de Boddenkampsingel, langs de laan bij de speelplaats, bij het dierenverblijf en naast de padelbanen. Rondom ‘het ovaal’ hebben we daarnaast nieuwe rododendrons geplant, vervangen we de oude kabels voor verlichting en hebben we een bomenlaantje aangelegd langs het hondenuitlaatveldje naast Wattez. Ook onze eyecather, de groene poort (berceau), heeft een onderhoudsbeurt gehad. Veel nieuw groen dus! Maar om ook het bestaande groen een biodiversiteitsboost te geven gaan we onder andere het gazon langs het marathonlaantje niet meer maaien en inzaaien met bloeiers.” 

“Het is mooi om te zien dat we samen de bomen in de stad zoveel mogelijk behouden. Net als nu zie je dat we er altijd wel een plekje voor vinden. Een groene klapper boven op de werkzaamheden die we in het park al hebben gedaan. En immers; aan bomen nooit genoeg!” 

Op het Stationsplein starten binnenkort werkzaamheden voor het verleggen van kabels en leidingen. Dit is ter voorbereiding op de woningbouw in het gebied. Na de nieuwbouw ondergaat het Stationsplein zelf ook een metamorfose.