125 jaar De Tubanters 1897

02 november 2022
Nieuwsoverzicht
Burgemeester houdt een speech op de feestavond bij Tubanters

Er waren veel festiviteiten de afgelopen weken bij de voetbalclub De Tubanters 1897

 De club bestond op 16 oktober 125 jaar. De reünie werd al op 6 oktober gehouden, op 13 oktober volgde de receptie van de jarige club in het clubgebouw aan de Olympialaan 20.

Naast de sociale partners van de club en andere Enschedese voetbalclubs waren ook de voorzitter van de KNVB, burgemeester Roelof Bleker, wethouder Niels van den Berg en de directeur van FC Twente aanwezig. De avond werd geleid door Suse van Kleef, voetbalcommentator van de NOS. Op zaterdag 15 oktober stonden diverse activiteiten voor de jeugd gepland gevolgd door een feestavond voor de leden van 18 jaar en ouder.

In de laatste twintig jaar is het clubgebouw uitgebreid en geheel gerenoveerd, evenals de directe omgeving van het gebouw en de velden. Deze maand is een nieuw kunstgrasveld gerealiseerd en uitbreiding van het clubgebouw staat in de planning. Op dit moment telt de club 830 leden.

De Tubanters 1897 biedt in haar gebouw onderdak aan diverse sociale partners, zoals de Wijkwijzer van de Gemeente Enschede(de Vrije Ruimte), Resto van Harte, fysio Weerfit, Mediant, Power, huiswerkbegeleiding, bridge. Het is een ontmoetingsplek voor de buurt geworden. Bewoners zijn welkom voor een kopje koffie, voor activiteiten, voor hulp of om antwoord te krijgen op vragen.