Aan de slag met een groen schoolplein!

19 oktober 2022
Uitgelicht Nieuws
kinderen in de tuin aan het werk

Bent u bezig met een groen schoolplein of wilt u hier misschien mee beginnen? Of heeft u al een groen plein, maar vindt u het lastig hoe u deze educatief inzet en goed beheert? Geef u dan op voor de online informatiebijeenkomst Groene Schoolpleinen.

Natuur en Milieu Overijssel geeft donderdag 27 oktober van 15.00 uur tot 16.45 uur tips en goede voorbeelden van ervaringsdeskundigen. Het gaat om een online meeting die gratis te volgen is via Zoom.   Via deze link kunt u zich aanmelden

U kunt tijdens de bijeenkomst kiezen uit de volgende themasessies:

 • Stappen om tot een groen plein te komen
  Hoe pak je dat aan; een schoolplein vergroenen? Welke stappen moet je nemen? U krijgt handvatten en handige tips.
 • Hoe kunt u uw groene plein (educatief) inzetten?
  Een groen schoolplein vormt een extra klaslokaal. U kunt een groen schoolplein volop inzetten tijdens lessen. Hoe pak je dat aan?
 • Zoeken naar aanvullende financiering
  Hoe financier je een groen schoolplein? Naast de subsidie van de provincie, zijn er allerlei andere mogelijkheden om geld in te zamelen voor uw groene plein. In deze sessie krijgt u te horen van welke fondsen en andere financiële kansen u gebruik kunt maken.
 • Veiligheid en beheer
  In deze sessie leert u hoe u de veiligheid en het beheer van uw groene plein goed kunt regelen. Daarbij is er ook oog voor het educatieve aspect.
   
 • Hoe vraagt u provinciale subsidie voor mijn groene schoolplein aan
  Hoe ziet de aanvraagprocedure voor de subsidie aanvraag er uit, welke informatie moet u hiervoor aanleveren, waar moet u aan denken? Waar vraagt u subsidie aan?