Administratie en advies

Het op orde hebben van uw administratie zorgt voor duidelijkheid. U weet dan wat u heeft betaald en wat u nog kunt besteden. Door omstandigheden kunt u het overzicht kwijtraken. Bijvoorbeeld door het verliezen van een baan, ouderdom of door een verandering in uw persoonlijke leven. Misschien heeft u hulp nodig bij uw administratie of het invullen van belangrijke formulieren. Er zijn allerlei mogelijkheden om uw administratie weer op orde te krijgen.

Zelf de administratie op orde brengen

Kunt u tips gebruiken om grip te krijgen op uw administratie, kijk dan op NIBUD. Het NIBUD biedt online stappenplannen om zelf uw administratie op orde te krijgen. Het NIBUD heeft handige rekenhulpmiddelen en geeft veel informatie en tips over geldzaken. Zie NIBUDexterne-link-icoon.

Hulp bij de administratie

Humanitas thuisadministratie biedt hulp als u moeite heeft met uw administratie. Een vrijwilliger helpt u om de administratie weer op orde te krijgen. U krijgt ook advies om uw administratie op orde te houden. Dit doet de vrijwilliger wekelijks. Net zolang totdat u het weer zelf kunt. Kijk voor meer informatie op Humanitas Thuisadministratieexterne-link-icoon.

U kunt ook terecht bij de Wijkwijzer. Bij de Wijkwijzer zitten medewerkers van het Budget Advies Team (BAT). Het BAT biedt hulp en advies bij het berekenen van kosten. Het BAT kan ook helpen met het maken van afspraken over het betalen van rekeningen. Zie Budget Advies Teamexterne-link-icoon.

Hulp bij het invullen van formulieren

Bij het aanvragen van bijvoorbeeld een toeslag, of een uitkering moet u een formulier invullen. Als u moeite heeft met het invullen van formulieren, kunt u hulp vragen bij het Formulieren Adviespunt. Medewerkers van het Formulieren Adviespunt helpen u bij het invullen. Kom langs tijdens het spreekuur. Het adres en de openingstijden staan op de website van het Formulieren Adviespuntexterne-link-icoon

U kunt ook terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO)externe-link-icoon. Het IDO geeft informatie over het doen van digitale aanvragen . U kunt er ook computerlessen krijgen.

Contact met de Wijkwijzer

Bel met 053 - 481 79 00, van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 16.00 uur. Of kom langs bij een Wijkwijzer bij u in de buurt.