Energie in de stad

Ook in de stad gebeurt er van alles op het gebied van energie. Zo is in september de campagne Enschede wekt op van start gegaan. Aanleiding van deze campagne is het verschijnen van het actieplan duurzaamheid, waarbij één van de doelstellingen bestaat uit het verhogen van het aandeel duurzaam opgewekte energie van 6% in 2016 tot 12% in 2030. Samen moeten we meer energie opwekken en uiteindelijk geschikte locaties vinden voor het plaatsen van windturbines en zonnepanelen in de gemeente Enschede, dus ook samen met jou.

Enschede wekt op

Om de hierboven genoemde energiedoelstelling te bereiken, moeten de krachten in de gemeente Enschede gebundeld worden. Bij de campagne Enschede wekt op zijn daarom al verschillende partners aangesloten. Welke partners dat precies zijn, vind je op www.enschedewektop.nl. Daarnaast worden er de komende maanden verschillende bijeenkomsten georganiseerd, waarvoor ook jij je kunt aanmelden! Praat mee over mogelijk geschikte locaties voor het grootschalig opwekken van zonne- en windenergie in de gemeente Enschede. Of laat weten wat jij vindt dat randvoorwaarden moeten zijn waaronder een windmolen of zonnepark aangelegd mag worden. Op www.enschedewektop.nl vind je meer informatie over de campagne en zie je wanneer er bijeenkomsten bij jou in de buurt zijn. Daarnaast is Enschede wekt op ook te volgen op Facebook en Twitter!

Zelf aan de slag

Naast dat er uiteindelijk locaties voor het grootschalig opwekken van zonne- en windenergie gevonden moeten worden, kun je natuurlijk ook zelf aan de slag! Het opwekken van duurzame energie is namelijk niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor jouw portemonnee.

Lees op de pagina Energie thuis wat u zelf kunt doen.

Benieuwd wat er in jouw buurt gebeurt? Neem dan eens een kijkje op de pagina Energie in de buurt.

Duurzame deals

In de gemeente Enschede gebeurt er al van alles op het gebied van duurzame energie. Zo zijn veel sportverenigingen al bezig met het opwekken van hun eigen energie door middel van zonnepanelen op de daken. Ook is de organisatie Duurzaam (t)huis Twente actief. De adviseurs van Duurzaam (t)huis Twente komen graag bij mensen thuis langs om energieadvies te geven. Zij helpen je besparen op je energierekening.

Duurzaamheidsloket

Heb je vragen of wil je meer informatie, mail naar duurzaam053@enschede.nl