Energie thuis

Het vergroten van het aandeel duurzaam opgewekte energie in het totale energiegebruik van 6% in 2016 naar 12% in 2030. Dit kunnen we niet alleen, daar hebben we jou bij nodig!

Wat kun jij doen?

Heb je een eigen woning? Dan zijn er veel energiebesparingsmogelijkheden voor jou! Eén van onze wooncoaches komt graag bij je langs om een gratis en vrijblijvend advies te geven over hoe je je woning energiezuiniger kan maken. Klik hier voor meer informatie over de wooncoaches en voor het maken van een afspraak.

Eén van de manieren om energie te besparen is het plaatsen van zonnepanelen. In het filmpje wordt stapsgewijs duidelijk gemaakt waar je rekening mee moet houden bij het plaatsen van zonnepanelen en kun je zien wat zonnepanelen je opleveren. 

Eén van onze wooncoaches komt graag bij je langs om gratis en vrijblijvend advies te geven over hoe je je woning energiezuiniger kunt maken. Kijk op de site van Duurzaam (t)huis Twente of bel het algemene telefoonnummer 088 1850130 voor meer informatie over de wooncoaches en voor het maken van een afspraak.

Geen geld om te investeren in zonnepanelen of je huis te isoleren? Dan biedt de Energiebespaarlening Overijssel uitkomst. De lening biedt gebruikers een flink rentevoordeel ten opzichte van een lening bij een commerciële bank. Zo kun ook jij die zonnepanelen plaatsen op je dak of je huis beter isoleren. Kijk hier voor meer informatie.

Woon je in een huurwoning? Dan kan jouw woningbouwcorporatie verder helpen met het energiezuiniger maken van jouw woning! Leg jouw vraag ook gerust eens voor aan ons Duurzaamheidsloket. Zij helpen je graag op weg!

Niet alleen kan je zelf jouw energie opwekken en energie besparen, ook in de buurt en stad wordt op verschillende manieren energie opgewekt.

Duurzaamheidsloket

Heb je vragen of wil je meer informatie, mail naar duurzaam053@enschede.nl