Energie thuis

Het vergroten van het aandeel duurzaam opgewekte energie in het totale energiegebruik van 6% in 2016 naar 12% in 2030. Dit kunnen we niet alleen, daar hebben we jou bij nodig!

Wat kun jij doen?

Heb je een eigen woning? Dan zijn er veel energiebesparingsmogelijkheden voor jou! 

Op initiatief van de gemeente Enschede is een onafhankelijk energieloket ontwikkeld: Energieloket Enschede. Het Energieloket helpt om uw woning gratis energiezuiniger te maken, en daarmee bespaart u energie én geld. Dubbel voordeel, dus!

www.energieloket-enschede.nl: dé plek waar u alle informatie vindt over energie besparen. Heeft u een vraag over de verduurzaming van uw woning of bent u op zoek naar vrijblijvend advies? Bij Energieloket Enschede vindt u het antwoord.  U kunt zich hier ook aanmelden voor een gratis advies aan huis, door een van onze energie/wooncoaches. Dit kan per mail of door te bellen naar 053-2005575. (bereikbaar op werkdagen van 11.00 tot 19.00 uur). En opgelet vanaf nu tot en met 31 maart 2021 kunt u gratis producten bestellen die u helpen energie (en dus geld) te besparen. Dit geldt zolang de voorraad strekt, dus wees er snel bij. 

Eén van de manieren om energie te besparen is het plaatsen van zonnepanelen. In het filmpje wordt stapsgewijs duidelijk gemaakt waar je rekening mee moet houden bij het plaatsen van zonnepanelen en kun je zien wat zonnepanelen je opleveren. 

Geen geld om te investeren in zonnepanelen of je huis te isoleren? Dan biedt energiebespaarlening.nl uitkomst. De lening biedt gebruikers een flink rentevoordeel ten opzichte van een lening bij een commerciële bank. Zo kun ook jij die zonnepanelen plaatsen op je dak of je huis beter isoleren. Kijk hier voor meer informatie.

Woon je in een huurwoning? Dan kan jouw woningbouwcorporatie verder helpen met het energiezuiniger maken van jouw woning! Leg jouw vraag ook gerust eens voor aan ons Duurzaamheidsloket. Zij helpen je graag op weg!

Niet alleen kan je zelf jouw energie opwekken en energie besparen, ook in de buurt en stad wordt op verschillende manieren energie opgewekt.

Duurzaamheidsloket

Heb je vragen of wil je meer informatie, mail naar duurzaam053@enschede.nl