Nee/Ja sticker

Vraag online een nee/ja of nee/nee sticker aan.

Sticker aanvragen

Het aanvragen van een sticker is gratis.Tijdens openingstijden kunt u de sticker ook ophalen in het Stadskantoor.

Waarvoor zijn deze stickers?

  • Als u geen ongeadresseerde reclamefolders en/of huis-aan-huisbladen wilt ontvangen. U plakt de sticker op uw brievenbus. 
  • Met de nee/ja sticker ontvangt u geen ongeadresseerde reclamefolders. U krijgt wel de huis-aan-huisbladen.

Met de nee/nee sticker ontvangt u geen ongeadresseerde reclamefolders en geen huis-aan-huisbladen zoals Huis aan Huis Enschede met daarin het gemeentenieuws Enschede Centraal.

Bezorgklachten Huis aan Huis

Heeft u klachten over de bezorging van de Huis aan Huis, dan kunt u dit online melden bij Huis aan Huis Enschede of bel 088-0561595.

Bezorgklachten folders

Krijgt u toch nog ongeadresseerd reclamedrukwerk terwijl er een nee/nee sticker of nee/ja sticker op uw brievenbus zit, dan kunt u een klacht indienen bij het bedrijf dat de folders verspreidt. 

In Enschede zijn dit onder andere  Axender en Spotta.

Let op: vanaf 1 januari 2022 geldt in Enschede de Ja/Ja sticker

De gemeente bereidt de invoering van de Ja/Ja sticker voor om papierverspilling tegen te gaan. U plakt deze sticker op uw brievenbus als u wel ongeadresseerd reclamedruk, huis-aan-huisbladen en wijkkranten wilt ontvangen. Zonder deze sticker ontvangt u na 1 januari géén reclamefolders meer.

Geef uw mening

De regels voor de Ja/Ja sticker worden opgenomen in de Verordening kwaliteit leefomgeving. Voordat de gemeenteraad de regels definitief vaststelt, ligt de concept verordening 6 weken ter inzage. Door het wijzigen van de Verordening  wordt ook het bijbehorende Uitvoeringsbesluit Afvalstoffen aangepast. U kunt op beide stukken reageren.

Dien een zienswijze in.