Openbare laadpalen

De gemeente Enschede heeft als doel om in 2050 klimaatneutraal te zijn.  Daarom investeren we de komende jaren in duurzame mobiliteit. Elektrisch rijden heeft de toekomst. Om daarop voorbereid te zijn willen we de openbare laadvoorzieningen voor elektrische auto’s in de stad verder optimaliseren. Zo zorgen we samen voor een beter en schoon milieu.

Auto opladen in parkeergarages

Momenteel zijn er twee parkeergarages waar u uw auto elektrisch kunt opladen.

Parkeergarage Irene

In de parkeergarage Irene zijn twee openbare laadplekken op dek 1.

Parkeergarage Brouwerij

In de parkeergarage Brouwerij zijn drie openbare laadplekken op dek 4.

Hoe vraag ik een laadpaal aan bij mij in de buurt?

Inwoners, bedrijven en forensen binnen de gemeente Enschede kunnen oplaadvoorzieningen voor elektrische auto’s in de openbare ruimte aanvragen. De plaatsing en levering van laadpalen wordt niet gedaan door de gemeente zelf maar door een daartoe gespecialiseerde leverancier. Ook de aanvraag loopt via deze leverancier. Meer informatie over het aanvragen en de werkwijze vindt u onder aanvragen.  

Waar komen de laadpalen te staan?

De gemeente Enschede verwacht dat er eind 2021 z’n 230 laadpalen in de openbare ruimte zijn geplaatst. Hier is een strategische plankaart voor gemaakt waarop de huidige en toekomstige laadpalen in de openbare ruimte te zien zijn. Als gemeente nemen we niet zelf het initiatief tot het plaatsen van openbare laadpalen. Inwoners, bedrijven en forensen zijn aan zet om met aanvragen de locaties voor laadpalen in te vullen.

Plankaart openbare laadpalen

Klik op de kaart om naar de plankaart te gaan.

Heeft u vragen over openbare oplaadpalen?

Veel gestelde vragen over opladen en opladen vindt u in het overzicht met betreffende vragen en antwoorden.

Als de openbare laadpaal niet naar behoren werkt of in storing is, neem dan contact op met de exploitant via het telefoonnummer op de laadpaal.