Bedrijfspand aan Kerkstraat voor 1 jaar gesloten vanwege drugshandel

09 juli 2024
Niet op de Home/Nieuwsoverzicht

Op last van burgemeester Roelof Bleker is een bedrijfspand aan de Kerkstraat gesloten voor 1 jaar in verband met het opnieuw overtreden van de Opiumwet.

De burgemeester ontving informatie van de politie dat er vanuit dit pand in softdrugs werd gehandeld. De burgemeester sloot ditzelfde pand al eens eerder de afgelopen jaren vanwege drugshandel. Vanwege de herhaling van dit strafbaar gedrag gaat dit pand nu voor 1 jaar op slot.

Vanwege de aanwezigheid van de handelshoeveelheid softdrugs in de woning heeft de burgemeester besloten op grond van artikel 13b van de Opiumwet het bedrijfspand te sluiten tot eind juni 2025. Het doel van de sluiting van het pand is het beschermen van de openbare orde en de veiligheid door drugshandel tegen te gaan.

Sluitingsbeleid

We voeren een sluitingsbeleid bij het aantreffen van een handelshoeveelheid hard- en softdrugs in een woning of pand. Dit gebeurt op basis van nauwe samenwerking tussen gemeenten, politie en Openbaar Ministerie. Het sluitingsbeleid is bedoeld om een einde te maken aan de drugshandel, overlast en de aanloop van drugsgebruikers en criminelen.

Vermoedens van drugshandel blijven melden

In samenwerking met de politie en het Openbaar Ministerie treden we streng op tegen drugshandel. Reden hiervoor is dat de handel in en het gebruik van drugs de veiligheid, gezondheid en het woon- en leefklimaat ernstig aantasten. “Elke inwoner van onze gemeente moet zich veilig voelen in de eigen leefomgeving. Voor ieders veiligheid zijn signalen over verdachte situaties of vermoedens van drugshandel en hennepkwekerijen van grote waarde voor de politie. Dankzij tips van onze inwoners, houden we met elkaar onze gemeente veilig”, aldus burgemeester Roelof Bleker. De politie is hiervoor bereikbaar via 0900 8844 en via de meldlijn Meld Misdaad Anoniem: 0800 7000.