Bedrijventerrein Josink Es: van energiezuinig ondernemen tot lunchwandelingen in het groen

24 juni 2024
Niet op de Home/Nieuwsoverzicht

Enschede heeft 19 bedrijventerreinen en kantorenlocaties. Van klein tot groot, grijs tot groen, innovatief tot duurzaam en alles daartussen. Allemaal hebben ze hun eigen identiteit, net zoals de bedrijven op de terreinen. Deze week in de spotlight: de Josink Es.

Modern, duurzaam en gunstig gelegen 

Josink Es is een relatief nieuw bedrijventerrein. Het bedrijventerrein is geschikt voor kleinschalige en middelgrote bedrijven. Het ligt aan de Westerval en nabij de snelweg A35. Hierdoor is het goed bereikbaar voor zowel regionale als internationale bedrijven. Duurzaamheid heeft dit bedrijventerrein hoog in het vaandel. Dit is ook vastgelegd in de duurzaamheidseisen en het beeldkwaliteitsplan van het terrein. Maak je een rondje over de Josink Es, dan zie je dit ook terug in de uitstraling van de bedrijven en de vele energiezuinige gebouwen op het bedrijventerrein. De Josink Es is daarmee aantrekkelijk voor bedrijven die waarde hechten aan milieubewust ondernemen. 

Ondernemingen PATboard en Rolight op de Josink Es

Oliver Leering van PATboard en Robin Eijlders van Rolight zijn twee ondernemers op de Josink Es. Oliver: “Josink Es is wat mij betreft het mooiste bedrijventerrein van Enschede. Het is ruim opgezet, rustig en omringd met veel groen. Daarnaast hebben alle panden een mooie uitstraling en is de locatie is uitstekend.” Robin sluit zich daarbij aan: “Wij hebben Rolight gevestigd op het mooie Josink Es vanwege de ligging, het feit dat we omringd zijn door groen en de duidelijke opzet van het terrein. Er is voldoende ruimte voor iedereen, maar er is ook rekening gehouden met de natuur. Dat vinden we belangrijk.”

Parkmanager op Josink Es

Samen met Vereniging Parkmanagement Josink Es zijn we als gemeente Stichting Parkmanagement Josink Es opgestart. Bedrijven zorgen er samen met parkmanagement voor dat het bedrijventerrein toekomstbestendig blijft. Zo zijn ze samen verantwoordelijk voor het groen- en grijsonderhoud op het hele terrein en regelen ze de beveiliging, bewegwijzering en afval- en zwerfvuilinzameling. Parkmanagement werkt momenteel hard aan het vergroten van de beleving en groenaspect op de Josink Es. Zo worden er nu verschillende wandelpaden uitgestippeld. Van kleine rondjes in de koffiepauze tot grote lunchwandelingen. Binnenkort hoopt Parkmanagement de routes te delen met de ondernemers.  

Diversiteit aan bedrijven groot

Er zijn veel verschillende middel- en kleinbedrijven gevestigd op de Josink Es. Van in- en verkoop van auto’s tot vastgoedonderhoud, en van een specialist in relatiegeschenken tot specialist in IT-toepassingen. Zoals:

 • Dealerdirect
 • PATboard
 • Drukkerij Roelofs
 • Fysiotape
 • Gebroeders van der Geest
 • KATO Kantoorinrichting en Projecten
 • RJ Safety en Security
 • Robitex
 • Thermo Solutions
 • KITT Engineering
 • Theatertechniek Rolight

Meer weten? Neem contact met ons

Ben je ondernemer of wil je een onderneming in Enschede, en misschien wel op de Josink Es, starten of vestigen. Neem dan contact op met accountmanager Mark Jonker van het Ondernemersloket. Hij is bereikbaar via m.jonker@enschede.nl en 06 - 39 31 43 28. Hij kan je verder helpen en ondersteunen bij jouw zoektocht naar een geschikte locatie.