Enschede bereikbaar

Vanaf 3 juni 2019 starten twee gemeentelijke projecten aan De Kop van de Boulevard en de Raiffeisenstraat en vanaf 11 juni start de Provincie met de Weerseloseweg. Deze wegwerkzaamheden en -afsluitingen in Enschede zullen tijdelijk voor overlast zorgen.

Omleidingsroutes

Er zijn speciale omleidingsroutes voor auto en fiets. Het centrum en de parkeergarages zijn het beste bereikbaar via de singels. Binnen Enschede wordt mensen aangeraden te kiezen voor de fiets, het snelste vervoermiddel binnen de stadsgrenzen.

Bekijk de locaties van de wegwerkzaamheden en de omleidingsroutes:

Kaart wegwerkzaamheden Enschede zomer 2019

De belangrijkste wegwerkzaamheden de komende maanden:

  • Raiffeisenstraat /F35 – vanaf 3 juni tot eind oktober, gefaseerd vanaf de kruising Hengelosestraat en kruising Deurningerstraat.
  • Start aanleg De Kop: de Ripperdastraat, rotonde Dish-Hotel, gedeelte Haaksbergerstraat en gedeelte Nijverheidsstraat – vanaf 3 juni tot eind 2019. De ingang van de Van Heekgarage blijft vanaf de Zuiderval zijde wel toegankelijk.
  • Oldenzaalsestraat – tussen de spoorlijn en Boulevard 1945 tot eind 2019.
  • N737 Weerseloseweg-Vliegveldweg 11 juni – tot eind september, door de Provincie Overijssel.

Fietsstad Enschede 

Binnen de stad is de fiets vaak sneller. Het advies is dus: gebruik zoveel mogelijk de fiets! De gemeente houdt via de SMART app beloningsacties. Installeer de SMART Mobiliteit-app. Deze app is beschikbaar in de Apple App Store en Google Play Store (Zoek op ‘SMART Mobiliteit’).

Meer informatie: www.enschedefietsstad.nl