Enschede bereikbaar

In juni zijn twee gemeentelijke projecten gestart: De Kop en de Raiffeisenstraat. Ook werkt de provincie aan de Vliegveldstraat en wordt de Warmtebaan Enschede in de Deurningerstraat aangelegd. Deze wegwerkzaamheden en -afsluitingen in Enschede zorgen tijdelijk voor overlast.

Van A naar B in Enschede? Check jouw omleidingsroute!

Er zijn speciale omleidingsroutes voor auto en fiets. Het centrum en de parkeergarages zijn het beste bereikbaar via de singels. Binnen Enschede wordt mensen aangeraden te kiezen voor de fiets, het snelste vervoermiddel binnen de stadsgrenzen.

Bekijk de locaties van de wegwerkzaamheden en de omleidingsroutes tijdens de bouwvakantie. Klik op de kaart voor een vergroting. 

Kaart met actuele omleidingsroutes

Klik op de kaart voor PDF. 

De belangrijkste wegwerkzaamheden de komende maanden:

  • Raiffeisenstraat /F35: vanaf 19 augustus starten de werkzaamheden in de kruising met de Deurningerstraat. De werkzaamheden duren tot eind oktober. De kruising met de Hengelosestraat is sinds vrijdag 26 juli weer open voor verkeer. 

  • Start aanleg De Kop: de Ripperdastraat, rotonde Dish-Hotel, gedeelte Haaksbergerstraat en gedeelte Nijverheidsstraat, vanaf 3 juni tot voorjaar 2020. Vanaf 26 augustus is de Nijverheidsstraat vanaf de rotonde tot het kruispunt met de M.H. Tromplaan afgesloten. Dit duurt tot halverwege oktober. De H.J. van Heekgarage inrit West en het MST blijven via de Haaksbergerstraat bereikbaar. 

  • Oldenzaalsestraat: tussen de spoorlijn en Boulevard 1945 tot eind 2019. Het eerste deel van de Boulevard 1945 tot en met De Klomp is weer open voor verkeer. Vanaf 20 augustus zijn de kruispunten Wilhelminastraat en Hoge Bothofstraat met Oldenzaalsestraat afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De Heurne en Van Lochemstraat blijven bereikbaar.

  • Deurningerstraat: vanaf 24 juni t/m 23 augustus is de Deurningerstraat tussen de singel en de Roomweg afgesloten vanwege de aanleg van de Warmtebaan Enschede.

  • Gertfertsingel: vanaf 19 t/m 30 augustus is de Gerfertsingel van west naar oost (buitenring) afgesloten tussen de Burgemeester van Veenlaan en Zuiderval in verband met de aanleg van riolering voor het Janninkkwartier. 

  • N737 Vliegveldweg: afgesloten van rotonde Technology Base tot aan Frans op den Bult, van 26 augustus tot 27 september, door de Provincie Overijssel.

Fietsstad Enschede 

Binnen de stad is de fiets vaak sneller. Het advies is dus: gebruik zoveel mogelijk de fiets! De gemeente houdt via de SMART app beloningsacties. Installeer de SMART Mobiliteit-app. Deze app is beschikbaar in de Apple App Store en Google Play Store (Zoek op ‘SMART Mobiliteit’).

Meer informatie: www.enschedefietsstad.nl