Enschede bereikbaar

In juni zijn twee gemeentelijke projecten gestart: De Kop en de Raiffeisenstraat. Ook werken we aan een grote waterberging in de Oldenzaalsestraat. Deze wegwerkzaamheden en -afsluitingen in Enschede zorgen tijdelijk voor overlast.

Van A naar B in Enschede? Check jouw omleidingsroute!

Er zijn speciale omleidingsroutes voor auto en fiets. Het centrum en de parkeergarages zijn het beste bereikbaar via de singels. Binnen Enschede wordt mensen aangeraden te kiezen voor de fiets, het snelste vervoermiddel binnen de stadsgrenzen.

Bekijk de locaties van de wegwerkzaamheden en de omleidingsroutes.

kaart van Enschede met omleidingsroutes tot eind oktober 2019

Klik op de kaart voor een PDF 

De belangrijkste wegwerkzaamheden de komende maanden:

  • Raiffeisenstraat /F35: er wordt nu gewerkt aan de Raiffeisenstraat en de kruising met de Deurningerstraat. Deze werkzaamheden duren tot midden oktober. Ook de Kottendijk wordt aangepakt, de verwachting is dat deze halverwege december weer open is. 

  • De Kop: de Ripperdastraat, rotonde Dish-Hotel, gedeelte Haaksbergerstraat en gedeelte Nijverheidsstraat, vanaf 3 juni tot voorjaar 2020. De rotonde is vanaf 1 oktober volledig afgesloten voor al het verkeer. De H.J. van Heekgarage inrit West blijft bereikbaar via een speciaal aangelegde weg over het voormalige Dish-terrein. Deze is te bereiken via de Koningstraat. Ook het MST, de ITC-toren en Ten Hag zijn via deze straat bereikbaar. De Nijverheidsstraat is vanaf de rotonde tot het kruispunt met de M.H. Tromplaan afgesloten. Dit duurt tot begin november. Ook de Emmastraat is gedeeltelijk afgesloten vanwege werkzaamheden. 

  • Oldenzaalsestraat: het eerste deel van de Boulevard 1945 tot en met De Klomp is weer open voor verkeer. Momenteel zijn de kruispunten Wilhelminastraat en Hoge Bothofstraat met Oldenzaalsestraat afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De Heurne blijft bereikbaar. Let op: vanaf 11 september wordt ook de Van Lochemstraat aangepakt. De werkzaamheden starten in het eerste gedeelte tussen de Stadsgravenstraat en Noorderhagen.

  • N737 Vliegveldweg is weer open!

Kijk op Wegwerkzaamheden voor het meest actuele overzicht met alle wegwerkzaamheden.

Fietsstad Enschede 

Binnen de stad is de fiets vaak sneller. Het advies is dus: gebruik zoveel mogelijk de fiets! De gemeente houdt via de SMART app beloningsacties. Installeer de SMART Mobiliteit-app. Deze app is beschikbaar in de Apple App Store en Google Play Store (Zoek op ‘SMART Mobiliteit’).

Meer informatie: www.enschedefietsstad.nl

Niet gevonden wat u zocht?

Bekijk dan eens: