Bespaaractie voor en door bewoners

08 maart 2023
Niet op de Home/Nieuwsoverzicht
man houdt een warmtemeter vast in de hal naar de voordeur

24 en 25 februari vond een succesvolle energiebesparingsactie plaats. Met hulp van Buurkracht en de Energiebespaarcoalitie werden 4 fixteams opgericht. Deze bestaan uit actieve bewoners van de wijk Twekkelerveld.

De teams gingen langs buren met verduurzamende materialen zoals tochtstrips, spaarlampen, radiatorfolie en douchetimers. De gemeente Enschede verstrekte dit. De fixteams installeerden de materialen bij hun buren. De drempel om energiezuiniger te wonen werd zo verlaagd. Natuurlijk was er ook ruimte voor een kopje koffie en een praatje. Dat zorgde voor meer verbinding in de buurt. In Twekkelerveld zijn sinds dit weekend tientallen woningen energiezuiniger en beter geïsoleerd door deze actie, voor en door bewoners.

Over Buurkracht 

Buurkracht is een onafhankelijke stichting die buren in heel Nederland helpt hun buurkracht te ontdekken, en buurtteams te vormen. Ze helpen met tips en tools, zoals communicatiemiddelen, een interactie platform en persoonlijke begeleiding. Meer dan 600 buurten hebben hun buurkracht al ingezet. Gemeenten betrekken Buurkracht regelmatig bij deze trajecten. Meer informatie: www.buurkracht.nl

Over de Energiebespaarcoalitie 

Dit is een netwerk van overheden, maatschappelijke organisaties, marktpartijen en kennisinstellingen. De coalitie informeert, inspireert, motiveert en activeert mensen versneld met energiebesparing aan de slag te gaan. Andere partijen die zich bij de coalitie hebben aangesloten zijn onder andere: Natuur & Milieu, Milieucentraal, Energie Samen en De Energiebespaarders.