Economie, kennisuitwisseling, innovatie

De Amerikaanse delegatie uit Palo Alto die eind september Enschede bezocht, bestond uit Mayor Greg Scharff, Vice Mayor Liz Kniss en City Manager Jim Keene. Zij waren voor het laatst in 2013 op bezoek in Enschede. Het bezoek was enerzijds een vervolg op de Smart City Conferentie van juli, waarbij gekeken werd naar slimme oplossingen voor de uitdagingen van beide steden, bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid en mobiliteit. Tegelijkertijd was het bezoek ook een mooie gelegenheid voor het bestendigen van de relatie tussen Universiteit Twente en Stanford University, één van de topuniversiteiten in de wereld en gevestigd in de stad Palo Alto.

Ook waren de Amerikaanse collega’s geïnteresseerd in hoe Enschede innovatie en mobiliteit aanpakt. Daarvoor bezochten ze Technology Base Twente en gingen ze op een fietstour door de stad.

Voor het nieuwe jaar zijn er plannen om een uitwisseling van ambtenaren tussen de twee steden op te zetten, om van elkaar kennis en expertise gebruik te maken en in te zetten voor stedelijke vraagstukken.