Eurocities

In april nam een delegatie van de gemeente deel aan het Economic Development Forum (georganiseerd door Eurocities) in San Sebastian, getiteld “Innovative cities for a competitive Europe”. Door deel  te nemen aan workshops met grote steden vanuit heel Europa, heeft Enschede waardevolle inspiratie opgedaan over verschillende programma’s voor het binden van talent aan de regio en de profilering van de stad als aantrekkelijke plek voor kenniswerkers. Deze ‘peer to peer’ vergelijking is waardevol als benchmark van onze activiteiten in Enschede en om te weten of we de juiste methoden hanteren voor het optimaliseren van het vestigingsklimaat van de regio. De delegatie heeft door deze conferentie nuttige contacten opgedaan die kunnen bijdragen aan voorgenoemde opgaven. 

De tweede EDF conferentie van 2017 in Wenen leverde Enschede nieuwe kennis op over hoe publieke lange termijn investeringen bijdragen aan versterking van de economie.  Op het gebied van duurzaamheid – een van de majeure thema’s van Enschede – leerden we over innovatieve projecten op het gebied van deeleconomie en circulaire economie.

De best practices op het gebied van city branding gingen over social media als belangrijk instrument. Tot slot leverde de conferentie nieuwe informatie op voor Novel-T, over industrie 4.0.