Inkomende delegaties

Enschede is in economisch opzicht interessant voor China; verspreid over het jaar kreeg de stad regelmatig bezoek uit Dalian.

De China Council for Promotion of International Trade bezocht in april op het luchthaven terrein de evenementenlocatie van ondernemer Jan van Eck.

In juli woonde het Dalian Economic and Information Technology Bureau de Internationale Smart City Conference bij. Ons zakelijk netwerk werd in september verder uitgebreid met een delegatie van de China Youth Entrepreneurs Association.  Later die maand bezocht de directeur van het Shengyang Red Cross Hospital diverse zorginstellingen in Twente, waarbij ervaringen op het gebied van ziekenhuismanagement werden gedeeld.  Tot slot bezocht het bestuur van de Chinese stad Ningbo Enschede, op zoek naar zakelijke kansen in High Tech Twente.  Aanleiding voor dit laatste bezoek was de profilering van onze stad door het Enschedese bedrijf Indes, die 10 jaar geleden een vestiging in Ningbo heeft opgericht.

Dankzij deze inkomende delegaties breidt het zakelijk netwerk tussen Enschede en Dalian steeds verder uit, waardoor de weg naar Azië voor Twentse ondernemers steeds gemakkelijker wordt.