Burgerlijke stand publicatie

Tot half 2018 publiceerde de gemeente Enschede wekelijks de burgerlijke stand in de krant. Door gewijzigde wet- en regelgeving is het lange tijd niet mogelijk geweest de wijzigingen in de burgerlijke stand door te geven. In het registratiesysteem was het niet mogelijk om de toestemming voor publicatie volgens de eisen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming te verwerken. Inmiddels is dit wel mogelijk. De publicaties van de burgerlijke stand worden daarom vanaf nu weer wekelijks aan Tubantia doorgegeven.

Heeft u in de periode van 29 mei 2018 tot 22 maart 2019 de publicatie van uw gebeurtenis gemist? Bijvoorbeeld uw huwelijk, het overlijden van een naaste, of de geboorte van uw kindje? Dan kunt u dit formulier invullen tot 3 mei 2019. Wij zorgen er dan voor dat uw gebeurtenis op 6 juni 2019 alsnog gepubliceerd wordt in de Tubantia.

Aanvraag publicatie Burgerlijke Stand

U heeft hiervoor nodig:

  • DigiD
  • Voorletter(s) en achternaam van degene die is geboren, getrouwd of overleden
  • De datum (van geboorte, overlijden of trouwen)

Wie mag invullen?

Vanuit de privacy van degene die het betreft kan niet iedereen zomaar vragen om publicatie. Hieronder leest u wie mag verzoeken om publicatie:

  • Geboorte: een van de ouders
  • Huwelijk: een van de partners
  • Overlijden: de partner of kinderen

Nadat u het formulier heeft ingevuld, controleren wij of u dit verzoek mag doen.

Hoe gaat het verder?

Hoe, of en wanneer de gebeurtenis wordt gepubliceerd is afhankelijk van het aantal aanvragen. Zodra er een datum van publicatie bekend is, wordt dit hier bekendgemaakt.