Direct Duidelijk Enschede

Helpt u ons mee met duidelijke teksten schrijven?

Word lid van het lezerspanel van de gemeente Enschede en het Kennispunt Twente. U krijgt dit jaar dan 5 teksten met vragenlijst per e-mail. Met uw opmerkingen verbeteren wij onze teksten.  

De teksten van de gemeente Enschede worden steeds duidelijker

U kent dat vast wel, moeilijke woorden en zinnen in teksten van de overheid. Moeilijk te lezen en moeilijk te begrijpen. Enschede doet mee aan een landelijke actie om dat beter te gaan doen

Heeft u een onduidelijke tekst van ons gekregen of gezien? Laat het ons weten!

Vertel ons wat u niet begrijpt. U mag de tekst ook zonder opmerkingen opsturen of inleveren. Dat kan per e-mail, post of bij de balies:

  • Per e-mail naar directduidelijk@enschede.nl
  • Per post naar de gemeente: Direct Duidelijk Enschede, Postbus 20, 7500 AA Enschede.
  • Bij de balies van ons Stadskantoor of een van onze Servicecentra.

Wij bekijken en herschrijven de tekst dan. U krijgt altijd een reactie.

Landelijke actie Direct Duidelijk

In 2018 begonnen het Ministerie Binnenlandse Zaken en de Taalunie de actie Direct Duidelijk. Hiermee vragen ze gemeenten, provincies en de overheid om duidelijker te communiceren. De actie Direct Duidelijk helpt daarbij, zodat u:

  • begrijpt wat er in een tekst staat;
  • weet wat we van u verwachten;
  • de tekst prettig leesbaar vindt.

Direct Duidelijk Enschede

Gemeente Enschede doet mee aan de landelijke actie Direct Duidelijk. Wij doen mee omdat we  duidelijke taal belangrijk vinden. Ook onze teksten kunnen vaak een stuk beter. Daarom vragen we aan inwoners wat ze van onze teksten vinden. Wethouder Niels van den Berg ondertekende in oktober 2018 de Direct Duidelijk Deal. 

""