Enschede Akkoord

logo Samen Enschede

Het Enschede Akkoord beschrijft hoe de gemeenteraad de komende vier jaar samen met alle Enschedeërs – inwoners, bedrijven en instellingen – maatschappelijke problemen wil oplossen. In het Enschede Akkoord doet de raad een aantal beloftes aan de stad over de manier waarbij ze u wil betrekken bij de besluitvorming. Daarnaast gaat de gemeenteraad een agenda opstellen met de belangrijkste onderwerpen waarover de raad met u in gesprek wil. 

Lees hier de complete tekst van het Enschede Akkoord (pdf)

De gemeenteraad wil samenwerken om Enschede mooier en nog beter te maken. Daarom vragen we u om met ons mee te denken. Zoek ons op, daag ons uit, houd ons scherp. Samen met u, werken aan een beter Enschede. Dat is onze belofte aan de stad. Doe met ons mee.

Planning

Op zaterdag 8 september werd er een vervolg gegeven aan de straatgesprekken. Het stadhuis was deze dag geopend in het kader van de monumentendag. De raadsleden hebben de dag benut om in gesprek te blijven met de Enschedeërs. Raadsleden waren de hele dag op het stadhuis aanwezig. Er werd specifiek ingegaan op thema’s als schone stad, veiligheid en leefbaarheid. De raadsleden zijn benieuwd wat binnen deze thema’s aandacht verdient en waar we als Enschede met zijn allen de schouders onder kunnen zetten. Binnenkort wordt er een vervolg gegeven aan de gesprekken. 

Uitslag enquêtes

Van donderdag 28 juni tot en met zaterdag 30 juni gingen de raadsleden al het gesprek aan. Het resultaat was drie dagen vol diepgaande, verrassende, boeiende en vooral leuke gesprekken met allerlei Enschedeërs. Naast een groot aantal goede gesprekken, werden er enquêtes uitgedeeld, waarop kon worden aangegeven welke onderwerpen er de komende periode het beste samen met inwoners opgepakt kunnen worden. In totaal werden er 896 enquêtes ingevuld, dit gebeurde zowel op papier als digitaal. Bekijk hier het rapport naar aanleiding van de enquêtes.

Samen Enschede in beeld

Een aantal raadsleden ging met een cameraploeg de straat op om het gesprek rondom vijf thema's aan te gaan.

In deze aflevering: Arjan Brouwer van Democratisch Platform Enschede over verkeersveiligheid.

Erwin Versteeg van PVV over het afvalbeleid. 

Margarita Jeliazkova van D66 over leefbaarheid. 

In deze aflevering: Marianne Schouten van GroenLinks over duurzaamheid.

In de eerste aflevering: Barry Overink van Burgerbelangen Enschede over veiligheid.