4 mei: herdenken

Aangepast programma 4 mei 2021

Halfstok vlaggen

Halfstok vlaggen mag tussen zonsopgang tot zonsondergang. Bekijk hier het vlagprotocol.

Kijk hier terug:

Bloemen leggen bij het oorlogsmonument in het Volkspark

Gedurende de hele dag zijn er bloemen bij het monument in het Volkspark gelegd mits daarbij de geldende maatregelen (1 ½ meter afstand, aantal personen en geef elkaar de ruimte) in acht werden genomen.

Historische stadswandeling

Vanaf 4 mei is de film behorend bij deze wandeling te zien op 1Twente.

Herdenkingsconcert

Vanaf 19.00 uur bespeelt Esther Schopman de beiaard van de Grote Kerk. Zij speelt een herdenkingsconcert en sluit af met het signaal taptoe om 19.58 uur. Meer info via de website van het stadscarillon.

Luiden van de klokken

In Enschede luiden de klokken van 19.53 – 19.58 uur.

Signaal taptoe

Iedereen in Nederland die een blaasinstrument bespeelt wordt uitgenodigd om vanuit huis het taptoe-signaal mee te spelen om 19.58 uur. De bladmuziek vindt u hier.

Na de 2 minuten stilte kan iedereen thuis het Wilhelmus meezingen.

Nationale Herdenking

De Nationale Herdenking op de Dam in Amsterdam gaat in aangepaste vorm door. De NOS zendt de herdenking live uit op NPO1.

Theater na de Dam

Theatervoorstelling Het vrije woord van de Theatermakerij Enschede in het kader van Theater na de Dam zal op 4 mei om 21.00 uur worden opgevoerd. De livestream is hier te volgen. Theatervoorstelling Ludmilla Total Verrückt wordt in Wilminktheater en Muziekcentrum opgevoerd op 4 mei om 21.00 uur. Kaartverkoop voor de livestream Ludmilla - Total Verrückt — Punto Arte | Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede.