Corona: aangepaste dienstverlening

Vanwege het coronavirus nemen wij een aantal maatregelen. Bekijk per onderwerp waar u rekening mee moet houden. Hier vindt u ook regelingen voor ondernemers.

De burgervader

“Je bent er vooral voor de mensen die het moeilijk hebben. Je bent burgemeester van alle inwoners en ondernemers in de stad, maar sommige mensen verdienen wat extra aandacht."

 

De burgemeester als burgervader

De burgemeester als burgervader

Als burgemeester ben ik voor de inwoners van de stad vooral burgervader. Ik ‘zorg’ voor de stad en heb oog voor mensen in moeilijke situaties. Maar er zijn ook feestelijker momenten waar de burgervader bij is: de huldiging van sporters, of het benadrukken van bijzondere prestaties van inwoners, bedrijven of instellingen. Dat doe ik bijvoorbeeld ieder jaar tijdens de lintjesregen; traditioneel de dag voor Koningsdag. Onderstaand een overzicht waar ik me de afgelopen periode als burgervader mee heb bezig gehouden.

Onderscheidingen in 2019

Dit jaar mocht ik weer de nodige onderscheidingen uitreiken. Dat begon in januari met het uitdelen van drie Enschede spelden tijdens de jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie. Op 26 april ontvingen 14 inwoners van de gemeente een koninklijke onderscheiding. Op 27 november, de Dag van de rechten van het kind, reik ik de Enschedese Jeugdlintjes uit aan kinderen die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor anderen.

Buurtincident begin mei van dit jaar

In de gemeenteraadsvergadering van 13 mei 2019 heb ik een verklaring afgegeven over een heftige gebeurtenis in Dolphia. Een Syrisch gezin met twee kinderen moest als gevolg daarvan verhuizen naar een ander deel van de stad. Enschede kwam op een vervelende manier in het nieuws.

Koninklijke onderscheidingen in 2019

Tekst 

Burgervader in 2019