Meld je held! De Enschedese Jeugdlintjes

Jeugdlintje Enschede

Op donderdag 26 november 2020 - tijdens de Internationale Dag van de Rechten van het Kind - worden de Enschedese Jeugdlintjes uitgereikt. Dit is een prijs voor kinderen en jongeren tot 18 jaar die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor anderen. Dat kan van alles zijn: bijvoorbeeld het helpen van een zieke buurvrouw, geld inzamelen voor een goed doel of helpen met opruimen in de wijk.

Door hen in het zonnetje te zetten, wil de gemeente Enschede de maatschappelijke betrokkenheid van kinderen en jongeren stimuleren.

Afbeelding meld je held


Wie komen in aanmerking?

Voor het jeugdlintje komen kinderen en jongeren in aanmerking die:

  • In de leeftijd zijn tot 18 jaar
  • In de gemeente Enschede wonen
  • Meer of langer dan men mag verwachten hulpvaardig zijn geweest.

Of

  • Een bijzondere prestatie hebben verricht die van groot belang is (geweest) voor een persoon, de straat, de buurt, et cetera.

Of

  • Een daad hebben verricht waardoor ongelukken met mensen of dieren zijn voorkomen of beperkt zijn gebleven.

De spelregels

Iedereen van 18 jaar en ouder kan tot zondag 18 oktober 2020 een kandidaat aanmelden voor een jeugdlintje. Hiervoor kun je het aanmeldformulier jeugdlintje gebruiken. Beschrijf zo goed en uitgebreid mogelijk waarom jouw held een held is. De jury kijkt bij de beoordeling goed naar hoe bijzonder of uitzonderlijk de activiteit is, de positieve uitstraling hiervan naar de omgeving en de voorbeeldfunctie voor andere jongeren. Geef op het formulier ook twee referenties aan die niet tot dezelfde familie behoren. De gemeente kan deze referenties benaderen bij de behandeling van het voorstel.

De uitreiking

De binnengekomen aanmeldingen worden beoordeeld door een deskundige jury. Het Jeugdlintje wordt op donderdag 26 november 2020 tijdens een feestelijke bijeenkomst uitgereikt door de burgemeester.

Uw held aanmelden?

Kent u een jonge held die in 2019/2020 iets bijzonders heeft gedaan voor iemand anders? En wilt u hem of haar in het zonnetje zetten? Aarzel dan niet en meld hem of haar aan voor een Jeugdlintje. Ga hiervoor naar het aanmeldformulier jeugdlintje.