Nieuws politiek en bestuur

Hier vindt u politiek en bestuurlijk nieuws van de gemeente Enschede, inclusief de besluitenlijsten van het college van B&W. Alle vergaderstukken en de beantwoording van de vragen zijn te vinden op de website www.raad053.nl.

  • U kunt zich ook inschrijven voor de digitale¬†Nieuwsbrief van de gemeente Enschede. De Nieuwsbrief van de gemeente Enschede verschijnt elke week op donderdag. U kunt zelf kiezen over welke onderwerpen u nieuws wilt ontvangen.
  • Oudere B&W besluitenlijsten¬† vindt u in het webarchief.

Besluitenlijst van 8 mei 2018

Burgemeester en wethouders van de gemeente Enschede komen wekelijks bij elkaar om besluiten te nemen.

Afscheid Jeroen Hatenboer

Jeroen Hatenboer heeft eind februari zijn werkzaamheden als wethouder in Enschede neergelegd. Op dinsdag 24 april neemt hij officieel afscheid.

Jon Hermans-Vloedbeld en Trudy Vos informateurs in Enschede

Op basis van de eerste ronde verkennende gesprekken met de fracties in de gemeenteraad van Enschede, heeft Burgerbelangen Enschede (BBE) vanavond voorgesteld om Jon Hermans en Trudy Vos aan te wijzen als informateurs voor het vormen van een nieuwe coalitie.

Uitslagenavond gemeenteraadsverkiezing

Op woensdagavond 21 maart bent u van harte welkom in de Burgerzaal van het stadhuis om live de uitslagen van de gemeenteraadsverkiezing te volgen. Vanaf 19:30 uur is de zaal open en vanaf 20:00 uur kunt u onder het genot van een hapje en drankje genieten van het programma.

B&W besluiten van 20 februari

Burgemeester en wethouders van de gemeente Enschede komen wekelijks bij elkaar om besluiten te nemen.

Valentijnsdebat op 14 februari

Wijkraad Zuid-Oost Enschede organiseert samen met Wijkraad de Bothoven een groot interactief verkiezingsdebat in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart. Huidige en nieuwe partijen zijn daarbij aanwezig, dus alle standpunten komen naar voren.