Nieuws politiek en bestuur

Hier vindt u politiek en bestuurlijk nieuws van de gemeente Enschede, inclusief de besluitenlijsten van het college van B&W. Alle vergaderstukken en de beantwoording van de vragen zijn te vinden op de website www.raad053.nl.

  • U kunt zich ook inschrijven voor de digitale Nieuwsbrief van de gemeente Enschede. De Nieuwsbrief van de gemeente Enschede verschijnt elke week op donderdag. U kunt zelf kiezen over welke onderwerpen u nieuws wilt ontvangen.
  • Oudere B&W besluitenlijsten  vindt u in het webarchief.

Wethouders geïnstalleerd

Niels van den Berg (Burgerbelangen), Eelco Eerenberg (D66), Jeroen Diepemaat (VVD), Arjan Kampman (PvdA) en Jurgen van Houdt (ChristenUnie) zijn maandag 16 juli geïnstalleerd als wethouder van de gemeente Enschede.

Besluitenlijst van 8 mei 2018

Burgemeester en wethouders van de gemeente Enschede komen wekelijks bij elkaar om besluiten te nemen.

Afscheid Jeroen Hatenboer

Jeroen Hatenboer heeft eind februari zijn werkzaamheden als wethouder in Enschede neergelegd. Op dinsdag 24 april neemt hij officieel afscheid.

Jon Hermans-Vloedbeld en Trudy Vos informateurs in Enschede

Op basis van de eerste ronde verkennende gesprekken met de fracties in de gemeenteraad van Enschede, heeft Burgerbelangen Enschede (BBE) vanavond voorgesteld om Jon Hermans en Trudy Vos aan te wijzen als informateurs voor het vormen van een nieuwe coalitie.