Gemeenteraad en open monumentendag op 8 september

28 augustus 2018

Op zaterdag 8 september a.s. is het weer Open Monumentendag. Kom op die dag ook het stadhuis bezoeken! We zijn open voor u.

U kunt dan onder andere een ritje maken met de oude TET bus, een kopje koffie komen drinken in de Burgerzaal, met een rondleiding het prachtige interieur bewonderen, én luisteren naar één van de muzikale optredens. Ook is het mogelijk om de toren te beklimmen; hiervoor dient u zich op de dag zelf bij de receptie aan te melden.

In gesprek

In het stadhuis organiseert de Gemeenteraad tijdens de open dag een aantal activiteiten in het kader van het Enschede Akkoord; de afspraak die de nieuwe raad in juli jl maakte over burgerparticipatie. Zo kunt u op meerdere plekken in het stadhuis aan tafel schuiven voor een kort gesprekje met raadsleden over de onderwerpen van het Enschede Akkoord. Koffie en thee is inbegrepen.

Programma

Hieronder treft u een overzicht van enkele andere raadsactiviteiten in het stadhuis op 8 september:

10.00 – 12.30 uur: Introductiecursus ‘Hoe werkt de gemeenteraad?' Altijd al willen weten wat raadsleden doen, en vooral hoe het werkt? Hoe je als inwoner ook invloed kan hebben op het gemeentebestuur? Veel concrete voorbeelden uit de praktijk passeren de revue. (Oud-)raadsleden en ambtenaren leggen u namelijk in 2 uur tijd uit hoe het raadswerk in elkaar zit. Koffie, thee en lunch inbegrepen. Gratis toegankelijk. Maximaal 25 deelnemers. U bent van harte welkom, maar het is verplicht om u vooraf aan te melden (stuur een mailtje aan raadsgriffie@enschede.nl), vol = vol.

13.00 – 15.00 uur: Pitches over Enschede Akkoord. In juli gingen vele raadsleden op straat in gesprek met de Enschedeërs. Dat resulteerde in het Enschede Akkoord, met de ambities voor bewonersparticipatie. De onderwerpen die zij ophaalden worden in de Commissiekamer door mensen uit de praktijk op unieke manier toegelicht: veiligheid, leefbaarheid en schone woonomgeving. Als bezoeker kunt u meepraten, als u dat wilt. Gewoon bijwonen is ook verrassend. Toegang vrij. Doorlopend.

15.00 – 17.00 uur: Heel bijzonder mee te maken: theater in de raadzaal. In de voorstelling ‘Niemand wacht op je’ van toneelgroep Matzer, word je geïnspireerd om na te denken over jouw rol in de samenleving. En het roept ook op om het gesprek op gang te brengen tussen burgers en politici. Het aantal plekken voor deze voorstelling is beperkt, dus bestel uw gratis toegangskaartje vooraf via www.concordia.nl.