Oekraïense steden leren van Enschedese kennis

de positie van enschede op de wereldkaart met verbindingspijlen naar Münster, Dalian en Palo Alto
11 november 2020

Ondanks de beperkingen die corona met zich meebrengt gaat de samenwerking die Enschede heeft over de grens volop door.

 Zo ook vanmiddag in de vorm van de C2C Oekraïne online study tour. Tijdens deze conferentie verwelkomt wethouder Jeroen Diepemaat meer dan 20 bestuurders en beleidsmakers uit de Oekraïense steden Mariupol en Severodonetsk om kennis te maken met de stedelijke ontwikkeling in Enschede.

Gemeente, Saxion, Oekraïense ondernemers uit Enschede en Twentemilieu presenteren in dit online congres hoe overheid, kennisinstellingen en bedrijven samen werken aan thema’s als innovatie, ontwikkeling van de binnenstad en milieu. Enschede neemt deel aan dit digitale congres vanuit haar lidmaatschap van de Vereniging Nederlandse Gemeenten; VNG Internationaal organiseert de conferentie. Behalve aan Enschede brengen Oekraïense bestuurders – ook van andere steden - een bezoek aan Winterswijk en Spijkenisse. In Europees verband vindt de online C2C Oekraïne online  tour ook plaats in Duitsland en Polen.

Meer weten over het sterke internationale netwerk, waarin Enschede zich begeeft? Ga dan naar www.enschede.nl/bestuur/internationale-betrekkingen