Enschede geeft goede voorbeeld tijdens Het Nationaal Schoolontbijt

Kinderen brengen burgemeester Onno van Veldhuizen ontbijtje op stadhuis.

Op dinsdagochtend 10 november brengen 32 kinderen uit groep 6 van basisschool Park Stokhorst uit Enschede een ontbijtje aan burgemeester Van Veldhuizen in het stadhuis. In de Mozaïekzaal geven ze het goede voorbeeld in de week van Het Nationaal Schoolontbijt, waarin ruim 500.000 kinderen van zo’n 2.500 basisscholen samen ontbijten.

Burgemeester Van Veldhuizen onderstreept hiermee, net als zo’n 245 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel maken de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar en wisselen ze van gedachten.

Donatie aan Linda.foundation

Aan het eind van het ontbijt betaalt Burgemeester Van Veldhuizen symbolisch voor zijn ontbijt met een donatie aan de Linda.foundation, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. Deze stichting bezorgt jaarlijks meer dan 2.000 Nederlandse gezinnen met kinderen onder de armoedegrens een onvergetelijke decembermaand, door ze éénmalig een set cadeaukaarten te geven waarmee ze boodschappen, kleding en cadeautjes kunnen kopen. De leerlingen uit groep 6 nemen de cheque met een bedrag van € 250,00 in ontvangst.

Het Nationaal Schoolontbijt

Het Burgemeestersontbijt is in 245 gemeenten onderdeel van Het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 13e jaar op rij een week lang aandacht schenkt aan het belang van een gezond ontbijt. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen nooit, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het Nationaal Schoolontbijt heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Hartstichting, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging.