Twente goes Techno 2015

In de week van 16 t/m 20 november krijgen leerlingen van het tweede en derde jaar van alle scholen uit het voortgezet onderwijs in Enschede, Hengelo en Borne de kans om technische bedrijven te bezoeken.

Met dit bezoek krijgen de leerlingen een indruk van techniek en een beter idee van de werkzaamheden die worden uitgevoerd, de sfeer binnen een bedrijf en de verschillende beroepen die binnen het bedrijf bestaan. 

Twente goes Techno vindt jaarlijks plaats en past binnen de ‘Twenty days of technology’. Het project is een initiatief van samenwerkende partners: kennis- en adviescentrum S-BB, de Koninklijke Metaalunie, Werk en Vakmanschap, de gemeenten Hengelo, Enschede en Borne, Opleidingsbedrijf Metaal en Vmbo Carrousel Twente. 

Het doel van het project is om jongeren een boeiend en juist beeld over techniek te geven. Jongeren denken nog vaak dat techniek vies werk is. Twente goes Techno wil dat beeld graag veranderen door leerlingen te laten ‘ruiken’ aan de techniek in diverse bedrijven. Zo komen jongeren erachter dat werken in de techniek leuk en interessant is. Inmiddels zijn 1500 leerlingen en circa 55 bedrijven actief betrokken bij Twente goes Techno 2015. 

Voor meer informatie over deelnemende bedrijven en het programma, ga naar www.twentegoestechno.nl.