Servicenormen gemeente Enschede

Wanneer is mijn nieuwe paspoort klaar? Wanneer beslist de gemeente over mijn bouwplannen? Met welke voorschriften moet ik rekening houden als ik een buurtbarbecue organiseer?
De gemeente Enschede levert vele diensten en producten. De meeste daarvan zijn ‘klaar terwijl u wacht’-producten: deze producten geven we direct aan u mee bij uw bezoek aan ons  stadskantoor.

Ook kunt u bepaalde ‘klaar terwijl u wacht’-producten thuisgestuurd krijgen via het Digitaal Loket. Voor andere producten geldt een bepaalde levertijd. Dat kan te maken hebben met procedures die gevolgd moeten worden of met het verplicht raadplegen van  instanties. Ook kan het zijn dat uw buren en andere belanghebbenden een bepaalde tijd krijgen om op uw plannen te reageren. Want wij hebben niet alleen met uw wensen te maken, maar ook met die van anderen. Overleg is dan vaak noodzakelijk en dat kost tijd.

Wij vinden dat u als klant het recht heeft om te weten of u een bepaald product direct kunt meenemen of dat u er langer op moet wachten. U mag van ons verwachten dat u uitleg krijgt waarom de levertijden per product verschillen.