Subsidie voor Amateurkunst

Bent u een amateurkunstenaar of bent u lid van een amateurkunstvereniging en wil u een project opzetten? Dan komt u misschien in aanmerking voor subsidie. U kunt kiezen tussen twee vormen van subsidie: Projectensubsidie of Tweejarensubsidie.

Projectensubsidie­

Een projectensubsidie is voornamelijk bedoeld voor verenigingen die jaarlijks één activiteit uitvoeren. Bijvoorbeeld een kerstconcert.  De gemeente toetst de aanvragen op volgorde van binnenkomst, er is dus geen deadline. De toetsing van de projectensubsidie is lichter dan die van de Tweejarensubsidie. 

De regeling wordt voor projecten in het subsidiejaar 2022 weer opengesteld op 1 oktober 2021. Houd voor alle relevante informatie de website van de gemeente Enschede in de gaten en/of schrijf u in voor de nieuwsbrief van de cultuurcoach via deze link.

Tweejarensubsidie

De subsidie voor tweejarige programma’s richt zich op verenigingen die meerdere projecten en gevarieerde activiteiten voor de komende twee jaar willen opzetten. De Tweejarensubsidie biedt de mogelijkheid om voor twee jaar financiële zekerheid te hebben. Dit geeft de ruimte voor verenigingen om zich verder te ontwikkelen. Voor een Tweejarensubsidie zijn wel meer voorwaarden. 

De Tweejarensubsidie voor 2021 en 2022 is op 31 januari 2020 gesloten. De volgende mogelijkheid tot het aanvragen van een Tweejarensubsidie start in het najaar van 2021 en sluit op 31 januari 2022. Houd voor alle relevante informatie de website van de gemeente Enschede in de gaten en/of schrijf u in voor de nieuwsbrief van de cultuurcoach via deze link