Tips en informatie over de Gemeenteraadsverkiezing

Deelnemende politieke partijen in Enschede

De officiële kandidatenlijsten zijn vastgesteld door het centraal stembureau in Enschede.

Voor informatie over de deelnemende politieke partijen, hun verkiezingsprogramma's, standpunten en kandidaten verwijzen we naar de websites van de betreffende politieke partij. De volgorde is zoals op het stembiljet; op grond van het aantal stemmen behaald bij de laatstgehouden verkiezing.

 1. D66
 2. PvdA
 3. Burgerbelangen Enschede
 4. SP
 5. CDA
 6. VVD
 7. GroenLinks
 8. ChristenUnie
 9. Enschede Anders.nl
 10. DENK
 11. PVV
 12. Democratisch Platform Enschede
 13. Liberaal053

IkTekenvoor80!

Het project Ik teken voor 80! is opgezet door 1Twente Enschede en de stadsredactie Enschede van Tubantia in samenwerking met de gemeente Enschede. Het project is ontwikkeld in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen.

Digitale stemhulpen

Vind je het lastig om te kiezen uit al die partijen en kandidaten? Kijk dan eens of de volgende lokale stemhulpen je keuze wat makkelijker maken. Vergelijk jouw mening met die van de partijen! Let op: het kan zijn dan niet alle partijen die aan de verkiezingen deelnemen, ook hun medewerking hebben verleend aan deze stemhulpen.

Uitslagenavond

Op woensdag 21 maart vindt van 20.00 tot circa 24.00 uur de uitslagenavond plaats in de Burgerzaal van het stadhuis aan de Langestraat 24. Iedereen is welkom! Na het sluiten van de stembureau’s om 21.00 uur druppelen de uitslagen per stembureau binnen. Online kunt u het binnenkomen van de uitslagen op 21 maart volgen op enschede.nl/verkiezingen.

Tijdens de uitslagenavond zenden de NOS en Newsroom Enschede (de verenigde lokale media) live uit vanaf het stadhuis.