De gemeente als Werkgever

Werken bij Gemeente Enschede

Bij de gemeente doe je werk dat er werkelijk toe doet. Het is interessant en uitdagend. Je hebt veel meer invloed dan je misschien denkt. Werken voor de gemeente Enschede betekent werken aan ambities. Visie en vooruitgang maken de gemeente een aantrekkelijke werkgever waar altijd ruimte is voor nieuwe projecten, nieuwe initiatieven en nieuwe krachten.
Gemeente Enschede heeft beslist een eigen stijl! Een stijl van aanpakken, van durf, van vertrouwen in het  vermogen om dingen te veranderen. Maar ook van vertrouwen in de stad, haar inwoners, bedrijven en organisaties. De gemeente wil met hen samenwerken om de stad verder te brengen. Kijk ook eens op enschede.nl/koers053. Daar vind je welke afwegingen ons bestuur maakt  bij het kiezen tussen ambities bijstellen of bezuinigen. Ook kun je op interactieve wijze uitproberen welke keuzes jij zelf zou maken. 
De gemeente geldt als één van de meest ingewikkelde – maar tegelijkertijd ook uitdagende – organisaties van de regio. Enschede is dan ook regelmatig op zoek  naar ‘vers bloed’, bijvoorbeeld naar bedrijf- en bestuurskundigen, juristen, ict-ers en mensen met een technische of maatschappelijke achtergrond. Mensen die iets toevoegen, het verschil kunnen maken. Mensen die van  aanpakken weten.
Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging of ben je net afgestudeerd? Deel dan je opgedane kennis met ons en lever met frisse inzichten een bijdrage aan het waarmaken van onze ambities!

Nieuwsgierig naar een baan in Enschede? Bekijk dan ook ons filmpje.

Jouw Loopbaan; Jouw Verantwoordelijkheid

Je krijgt veel vrijheid in de manier waarop je jouw resultaten behaalt. We vinden het belangrijk dat jij zelf een grote rol speelt in de ontwikkeling van je carrière. Je maakt daarover afspraken met je leidinggevende. Deze gaan over werkresultaten en je professionele ontwikkeling. Daarbij gebruik je je functieomschrijving en je competentieprofiel als basis. Op die manier check je regelmatig met elkaar of de gemaakte afspraken haalbaar zijn en bekijk je waar eventueel bijsturing nodig is. Het beoordelingsgesprek dat uiteraard ook een keer per jaar plaatsvindt kan dan weinig verrassingen meer bevatten!

Arbeidsvoorwaarden

Het personeelsbeleid van gemeente Enschede is gebaseerd op het uitgangspunt "goed werkgeverschap". Dit houdt in dat we ons verantwoordelijk voelen voor het bieden van aantrekkelijk werk, het creëren van ontwikkelingsmogelijkheden, het geven van ruimte om kritisch mee te denken, het bieden van een goede beloning en uitstekende arbeidsvoorwaarden op het gebied van verlof, werktijden en opleidingen.

Opleiden en Ontwikkelen

Binnen onze gemeente kennen  we een opleidingscentrum: de Enschedese School. Op allerlei verschillende vakgebieden bieden we trainingen en cursussen aan die aansluiten op jouw persoonlijke ontwikkelingswensen. Daarnaast beschikken we ook over het Matchpoint. Het Matchpoint heeft een bemiddelende rol naar medewerkers, die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging. Maar ook voor de medewerkers die zich  - bijvoorbeeld door een verandering in de organisatie - gedwongen zien op zoek te gaan naar ander werk.