Stage en afstuderen

We hebben de beschikking over vele stage- en afstudeerplaatsen door de hele organisatie. Wij zijn er trots op dat we veel studenten kunnen helpen zich te ontwikkelen en daarnaast profiteren wij graag van de frisse nieuwe blik en kennis van stagiaires en afstudeerders. Wij hebben als gemeente binnen veel afdelingen directe lijnen met het ROC, Saxion en de Universiteit Twente. Wanneer je graag stage wilt lopen bij de gemeente Enschede, zoek dan contact met je begeleider en/of het stagebureau om te kijken of er al contacten zijn tussen jouw opleiding en de gemeente.

Zijn die er nog niet dan adviseren wij stagiaires/afstudeerders die belangstelling hebben, gericht in de organisatie contacten te leggen. Bij het vinden van een stageplek hoor je je natuurlijk ook te  verdiepen in de organisatie, te onderzoeken hoe de organisatie eruit ziet, en contacten te leggen.

Dit zijn vaardigheden die je straks bij het solliciteren ook nodig hebt. Bij het leggen van contacten is het dan ook zeer verstandig dat je kan uitleggen welke kennis en kunde je aanbiedt en helder maakt waarnaar je op zoek bent.