Adviseur dienstverlening

Meer informatie?

Bel of mail met tot 7 augustus met Tijn Tempel, adviseur Dienstverlening (06 - 20 80 86 27 of t.tempel@enschede.nl) als je meer informatie over de functie wilt hebben. Daarna kun je contact opnemen met Janneke Leistra, adviseur Dienstverlening (06 - 28 36 71 25 of
j.leistra-snel@enschede.nl).

Solliciteer uiterlijk 24 augustus via de sollicitatiebutton. De gesprekken vinden plaats op dinsdag 7 september.

Kom jij als adviseur met betrouwbare adviezen om onze dienstverlening aan onze inwoners te verbeteren? Gevraagd en ongevraagd? En denk jij in processen én mogelijkheden? Dan hebben we bij de gemeente Enschede een leuke, tijdelijke uitdagende job voor je.

Wie zijn wij? 

Het cluster Dienstverlening bestaat uit een front- en backoffice die ieder in meerdere teams zijn verdeeld. Zoals het team Ontvangst, het Klant Contact Center, team Gegevensbeheer en team Handhaving. In totaal werken er 240 collega’s in het cluster. Een superdiverse club waarin ieder vanuit zijn of haar kracht bijdraagt aan onze dienstverlening. En de vrijheid krijgt om dat op een eigen manier te doen. Jij gaat aan de slag in team Bedrijfsbureau. Hierin werk je nauw samen met drie collega-adviseurs, twee kwaliteitsmanagers en een privacy-officer. In de weekstart kijken we samen wie het beste welke adviesvraagstukken kan oppakken. En we bespreken waar we tegenaan lopen. Ook nu we nog allemaal thuiswerken, houden we de teamspirit erin. Zo kun je bijvoorbeeld meedoen met een spelletjesavond

Wie zoeken we? 

Van een klantgeleidingssysteem voor het Stadsarchief tot middelen voor de digitale identificatie van bezoekers aan de balie. Jij komt als adviseur bij de gemeente Enschede met degelijke en betrouwbare adviezen voor de verbetering van de uiteenlopende front- en backofficeprocessen. Zodat we onze inwoners nóg beter van dienst kunnen zijn. Een uitdagende, tijdelijke functie voor zes maanden die interessante mogelijkheden biedt.
 

Wat ga je doen?

Denken in mogelijkheden, dat is juist jouw kracht. Neem het Stadsarchief. Bezoekers konden vrij inlopen om bijvoorbeeld oude gemeentedossiers in te zien. Als gevolg van corona is de toegang op afspraak. Jij adviseert over de beste keuze voor een klantgeleidingssysteem. Om het vraagstuk helder te krijgen ga je om de tafel met de opdrachtgever. En je inventariseert de wensen van onze interne gebruikers en inwoners. Ook heb je oog voor mogelijke risico’s, de IT-vereisten, de wetgeving én hoe we dienen om te gaan met privacy. Vervolgens verken je de mogelijkheden die de markt biedt. Steeds kijk je met een creatieve inslag verder dan de gestelde kaders. Zo kom je met jouw projectmatige werkwijze tot sterke en concrete adviezen.

Je werkt aan meerdere adviesvraagstukken tegelijk voor het cluster Dienstverlening van de gemeente Enschede én Losser. Hoewel de dynamiek in de gemeenten verschilt – Losser bestaat uit vijf kerkdorpen –, creëer je met jouw oplossingen zoveel mogelijk een eenduidige werkwijze. En ook ongevraagd kom je met advies. Met jouw nieuwsgierige en open blik ben je continu alert op verbeterkansen in de hele dienstverlenende organisatie. Daarin weet je de betrokken collega’s met overtuiging mee te nemen. Het mooiste van jouw rol: met je werk laat je je waarde zien voor de gemeente. En je mag solliciteren op interne vacatures. Zo open je tegelijkertijd deuren voor een volgende stap binnen onze organisatie.
 

Wat vragen wij van je? 

Met jouw nieuwsgierige instelling heb je snel door hoe processen lopen in een organisatie. En je neemt graag het initiatief om verbetervoorstellen te doen. Omdat je out-of-the-box denkt zie je altijd mogelijkheden. Daarin weet je anderen met overtuiging mee te nemen. Je vliegt opdrachten steeds projectmatig aan en zoekt de samenwerking op. Maar je kunt ook goed zelfstandig uit de voeten. Verder heb je:
 

 • hbo-niveau en een diploma in een relevante richting, zoals bedrijfskunde;
 • ervaring met projectmanagement;
 • goede communicatieve vaardigheden.
Wat bieden we? 
 • Een aantrekkelijk salaris in schaal 10 afhankelijk van je opleiding en ervaring tussen € 2.973, - en € 4.494, -bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.
 • Een werkweek van 36 uur met flexibele werktijden in een hybride werkomgeving.
 • 22 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband). Ook heb je de mogelijkheid om verlofdagen te (ver)kopen binnen je individueel keuzebudget (IKB).
 • De mogelijkheid om een (elektrische) fiets of auto te lenen. Wij vergoeden geen reiskosten, maar je kunt wel je IKB op een fiscaal aantrekkelijke manier voor je woon-werkverkeer gebruiken.
 • Een goede pensioenregeling.
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, opleidingsmogelijkheden en een individueel keuzebudget van 17,05% van je bruto jaarsalaris dat je voor verschillende zaken kunt gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld opleidingen op maat volgen bij onze eigen Enschedese School of bij de Twentse School waarmee we samenwerken.
 • Goede carrièrekansen met doorgroeimogelijkheden naar andere functies binnen de gemeente Enschede.
 • Op deze functie zijn de cao Gemeenten en aanvullende arbeidsvoorwaarden Enschede van toepassing.
Datum gepubliceerd: 
22 juli 2021
Sluitingsdatum: 
24 augustus 2021
Organisatie: 
Gemeente Enschede
Vacature type: 
Tijdelijke vacature
Uren: 
36
Minimum salaris: 
€2973,-
Maximum salaris: 
€4494,-