Adviseur Informatiemanagement

Meer informatie?

Voor meer inhoudelijke informatie over deze functie kun je contact opnemen met Wouter Nijmeijer, Teamlead Beleid & Integratie, tel. 06 – 542 07 507.

Wie zijn wij? 

Het bruist van vernieuwing in Enschede. Centraal staan onderwerpen die het hart van de samenleving zelf raken. We werken aan een inclusieve samenleving waarin iedereen meetelt en mee kan doen binnen zijn of haar mogelijkheden. De grootste opgaven van de stad liggen in het aantrekken en vasthouden van talent, het versterken van de economie door het vergroten van de bereikbaarheid van banen en het creëren van een duurzame en klimaatbestendige stad. Bestuurlijke ambities, de ‘nieuwe taken’ van de gemeente en de transformatievraagstukken in het sociaal domein maken dat het takenpakket in de laatste jaren aanzienlijk is verzwaard. 

Binnen dat takenpakket hebben we professionals nodig die met ons durven te vernieuwen en innoveren. Dat vraagt wat van ons als organisatie, maar ook van de professionals die bij en met ons werken. Binnen de organisatie werken we volgens de volgende waarden: vertrouwen, verbinden, vrij zijn en voorbeeld geven. We zetten daarbij vol in op persoonlijke ontwikkeling. 

Het IT Bedrijf ondersteunt en adviseert de gemeentelijke organisatie en partners om deze ambities waar te kunnen maken. De partners die het IT Bedrijf ondersteunt zijn onder andere: GBTwente, Gemeente Losser, Gemeente Borne en de vereniging Dimpact.

Het IT-Bedrijf is onderverdeeld in drie teams: Beleid en Integratie, Beheer en Informatietechnologie & Services. Vanwege tijdelijke toename in het aantal en de omvang van technische projecten zijn wij voor het team Beleid en Integratie op zoek naar een adviseur informatiemanagement.

Wie zoeken we? 

Je gaat onderdeel uitmaken van het Team Beleid en integratie. Binnen dit team ga je aan de slag bij het subteam Advies. Het subteam Advies bestaat uit aandachtfunctionarissen, adviseurs informatiemanagement, informatie architecten en projectleiders.

Wat houdt je functie in?
De adviseur initieert, ontwikkelt en coördineert veranderingen op het gebied van (geautomatiseerde) informatievoorziening en stemt de informatievoorziening af op de gewenste bedrijfsvoering. Je treedt op als regisseur en bent verantwoordelijk voor de vertaling van de informatie(voorzieningen)vraagstukken naar de onderliggende applicaties en systemen.

Een vraag om functionaliteit vanuit de vak afdeling komt via het i-Kernteam en de IT-project portfoliomanager terecht bij de informatie adviseur. Deze omschrijft in een intake de vraag en gaat hierover in gesprek met de vak afdeling om de functionaliteit uit te vragen (vraagverheldering) en de situatie in beeld te brengen en te verifiëren in hoeverre bestaande infrastructuur en architectuur de vraag kan ondersteunen. Mocht dat niet kunnen, dan zal de vraag worden omgezet in een te implementeren toevoeging uit de markt. Als adviseur denk je mee over kaders en richtlijnen, bijvoorbeeld beveiliging en informatiearchitectuur, deze spelen een rol net als de vraag wat de (verwachte) ontwikkelingen zijn binnen bestaande samenwerkingsverbanden rondom het onderwerp. Daarnaast stel je een plan van eisen op en geef je een inschatting over de toekomstige situatie en verwachte veranderingen in/aan de betrokken applicaties. Tijdens dit gehele proces heb je nauw contact met de aandachtsfunctionaris van het domein waarin de vak afdeling zich bevindt. Uiteindelijk levert de adviseur een advies op basis waarvan de opdrachtgever een beslissing neemt over het vervolg en eventuele uitvoering van het advies.

De adviseur houdt zich bezig met de volgende hoofdtaken:

 • Je adviseert over informatiemanagementvraagstukken binnen verschillende onderdelen van de gemeente Enschede;
 • Je adviseert en ondersteunt je collega’s bij de keuzes, ontwikkelingen en implementaties op informatiemanagementgebied;
 • Je draagt bij aan de realisering van informatiemanagement binnen projecten als lid van een projectteam.
Wat vragen wij van je? 
 • HBO+/ WO werk- en denkniveau;
 • Je hebt ervaring als adviseur informatiemanagement, bij voorkeur in overheidsland;
 • Je hebt ervaring met requirementanalyses;
 • Je hebt een klantgerichte instelling en bent een teamspeler;
 • Je communiceert makkelijk op verschillende niveaus, hebt overtuigingskracht en kunt de vraagstukken binnen de vak afdeling van een duidelijk advies voorzien;
 • Je hebt kennis van IT-organisaties en hoe deze intern functioneren, daarnaast ben je bekend met ITIL, ASL, AGILE werken;

Herken jij je in het volgende?

 • Je kan zowel zelfstandig als in teamverband succesvol functioneren;
 • Je kunt adviezen helder op papier zetten;
 • Je bent resultaatgericht en je hebt een “handen-uit-de-mouwen”-mentaliteit;
 • Je spreekt de taal van zowel techneuten als de organisatie;
 • Je vindt je weg in een complex landschap, houdt overzicht, en zorgt voor verbinding tussen de stakeholders
Wat bieden we? 

Als je nu solliciteert, wacht je een baan, waarin je een actieve bijdrage levert aan een bruisende, inclusieve stad en aan een goede samenwerking in de regio. Je kunt het volgende van ons verwachten:

 • Een aantrekkelijk salaris in schaal 10, afhankelijk van je opleiding en ervaring tussen € 2.973,- en € 4.494,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.
 • Een werkweek van 36 uur met flexibele werktijden in een hybride werkomgeving.
 • 22 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband). Ook heb je de mogelijkheid om verlofdagen te (ver)kopen binnen je individueel keuzebudget (IKB).
 • We helpen je als je voor je werk bij ons moet reizen. De gemeente Enschede staat voor duurzaam deelvervoer. Voor zakelijke kilometers stimuleren we reizen met het openbaar vervoer. Je kunt hiervoor gebruikmaken van een NS Businesscard. Ook bieden we je de mogelijkheid om een (elektrische) fiets of auto te lenen. Wij vergoeden geen reiskosten, maar het is wel mogelijk om je IKB op een fiscaal aantrekkelijke manier voor je woon-werkverkeer te gebruiken.
 • Een goede pensioenregeling.
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, opleidingsmogelijkheden en een individueel keuzebudget van 17,05% van je bruto jaarsalaris dat je voor verschillende zaken kunt gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld opleidingen op maat volgen bij onze eigen Enschedese School of bij de Twentse School waarmee we samenwerken.
 • Goede carrièrekansen met doorgroeimogelijkheden naar andere functies binnen de gemeente Enschede.
 • De arbeidsovereenkomst is voor de duur van 1 jaar met de mogelijkheid tot verlenging of omzetting naar een vast dienstverband.

Op deze functie zijn de Cao Gemeenten en Aanvullende Arbeidsvoorwaarden Enschede van toepassing.

Datum gepubliceerd: 
17 november 2021
Sluitingsdatum: 
15 december 2021
Organisatie: 
Gemeente Enschede
Vacature type: 
Vaste vacature
Uren: 
36
Minimum salaris: 
€2973,-
Maximum salaris: 
€4494,-