Stageplaats of Afstudeeropdracht

Meer informatie?

Zoals eerder vermeld verwachten wij van stagiairs/afstudeerders dat zij eerst controleren of er al directe lijnen lopen tussen hun opleiding en onze organisatie. Zijn deze er niet, dan ontvangen wij graag een open sollicitatie via deze (stage)vacature.
 
Je stage- of afstudeerverzoek kun je richten aan de afdeling P&O/Matchpoint. Maak daarvoor gebruik van onderstaande ‘solliciteer’-knop en vul je gegevens in op het sollicitatieformulier. Voeg in de bijlagen je CV en sollicitatiebrief toe. Je ontvangt een bevestigingsmail, daarna onderzoeken wij of er mogelijkheden zijn voor de stage zoals jij die zoekt.
 

Wie zijn wij? 

De gemeente Enschede heeft ongeveer 1600 medewerkers die, verdeeld over diverse organisatieonderdelen, dagelijks hun werk doen.
TIP: Kijk op www.enschede.nl/bestuur/koers-053 voor meer informatie over onze organisatie!

De gemeente Enschede heeft de beschikking over stage- en afstudeerplaatsen door de hele organisatie. Wij zijn trots dat we veel studenten kunnen helpen zich te ontwikkelen en daarnaast profiteren wij graag van de frisse nieuwe blik en kennis van stagiairs en afstudeerders. Wij hebben als gemeente binnen veel afdelingen directe lijnen lopen met het ROC, Saxion en de Universiteit Twente. Wanneer je graag stage wilt lopen bij de gemeente Enschede, zoek dan eerst contact met je begeleider/stagebureau om te kijken of er al contacten zijn tussen jouw opleiding en de gemeente. Dit om te voorkomen dat we je teleur moeten stellen omdat de betreffende stageplaats al vergeven is.
 

Wie zoeken we? 

Dít vinden wij belangrijk om in jouw sollicitatie te lezen
Om je alvast op weg te helpen geven we hier aan wat wij belangrijk vinden om in jouw sollicitatie te lezen. Allereerst horen we graag waarom je nu juist bij ónze organisatie stage wilt lopen!
Oftewel: wát spreekt jou bij onze organisatie aan?
 
Daarnaast vinden wij het belangrijk om de uitwerking van onderstaande punten terug te zien in jouw sollicitatie:

  • vanuit welke opleiding je stage komt lopen;
  • wat de omschrijving van je stage- of afstudeerdoel is;
  • naar welk organisatieonderdeel je voorkeur uitgaat;
  • wat de eisen van je stage zijn;
  • wat de omvang, duur en gewenste stageperiode is.

Solliciteer je naar een afstudeeronderzoek? Zorg er dan voor dat je de volgende punten ook toevoegt aan jouw sollicitatie:

  • een omschrijving van jouw interessegebied;
  • enkele voorbeelden van het onderzoek dat je zou willen uitvoeren;
  • een beschrijving van de toegevoegde waarde die dit onderzoek heeft voor de gemeente Enschede.

TIP: Weet je niet precies binnen welk organisatieonderdeel je stage wilt lopen, probeer dan via www.enschede.nl uit te zoeken welk organisatieonderdeel het beste bij jou en jouw opleiding past!
 

Wat vragen wij van je? 

Wij adviseren stagiairs/afstudeerders die belangstelling hebben, gericht in de organisatie contacten te leggen. Je verdiepen in een organisatie, onderzoeken hoe zo’n organisatie eruitziet en verbinding zoeken, zijn belangrijke aspecten bij het vinden van een geschikte stageplaats. Dit zijn vaardigheden die je straks bij het solliciteren ook nodig zult hebben. Bij het leggen van contacten is het dan ook zeer verstandig dat je in je brief en CV heel gericht je kennis en kunde aanbiedt en helder maakt wat je zoekt.
 

Wat bieden we? 

Wij bieden jou stagebegeleiding door ervaren medewerkers binnen het vakgebied. De hoogte van de vergoeding is bepaald in de gemeentelijke regeling en is afhankelijk van je opleidingsniveau, het aantal uren per week dat je stageloopt en de duur van de stage.

Datum gepubliceerd: 
24 maart 2020
Organisatie: 
Gemeente Enschede
Vacature type: 
Tijdelijke vacature (i)
Uren maximaal: 
36