Businesscontroller (2fte)

Meer informatie?

Bel met Jacco Hakman, teamleider Businesscontrol, Programmabureau Sociaal (06 - 12 96 92 01 ), met Ilhan Coga, businesscontroller fysieke domein (06 - 13 34 70 27) of met Hans van Riele, clustermanager P&C Fysiek (06 - 57 93 77 37) als je meer informatie over één functie of beide functies wilt hebben. Desgewenst is er een specifieker profiel van de beide functies beschikbaar.

Solliciteer uiterlijk 12-12-2021 via de sollicitatiebutton. Heb je een voorkeur voor de vacature in het sociale of fysieke domein, bijvoorbeeld omdat je daar ervaring of affiniteit mee hebt? Geef dit dan aan in je sollicitatie.

De gesprekken vinden plaats in week 51.

Een controlfunctie met veel ruimte om te innoveren. Die bieden wij jou als businesscontroller in ons sociale of fysieke domein. Zin om mee te denken over de toekomst van je eigen rol en hoe digitalisering en data daarin passen? Bekijk de vacature!

Wie zijn wij? 

Stel: we willen mensen van dagbesteding laten doorstromen naar werk. Hoe maken we daarvan een succesvolle businesscase? En hoe maken we goede prestatieafspraken met culturele instellingen die gemeentelijke subsidie ontvangen? Zomaar vragen die op jouw pad kunnen komen als je businesscontroller bent bij gemeente Enschede. Een brede, onafhankelijke rol waarin jij duiding geeft aan cijfers en zo onze managers helpt om verantwoorde keuzes te maken voor de gemeente en onze inwoners.

Als businesscontroller kom je te werken in een klein en hecht team binnen je domein. Jij en je collega’s hebben allemaal je eigen aandachtsgebied en werken veel zelfstandig, maar jullie helpen elkaar waar nodig. De deskundigheid onder onze teams is van hoog niveau met daarbij een prettige werksfeer, waardoor het ontzettend leuk en leerzaam is om deel uit te maken van een van de control-teams.

Wie zoeken we? 

Wat je precies gaat doen is afhankelijk van het domein waarvoor je gaat werken. We hebben één vacature in het sociale domein, waarbij je focus ligt op de onderwerpen arbeidsmarkt, inkomen en de sociale werkvoorziening. En één vacature in het fysieke domein. Daarbij ligt de nadruk op cultuur, evenementen & citymarketing en op stadsdeelbeheer. Beide domeinen hebben hun eigen maatschappelijke uitdagingen en unieke context.

Voor welk domein je ook gaat werken, zeker is dat jij als businesscontroller de schakel bent die het management helpt bij het bepalen en vasthouden van de koers. Je helpt het management bij het nemen van een goed onderbouwde en strategische en operationele beslissingen. Je signaleert trends en ontwikkelingen en op basis hiervan kom je tot aanbevelingen. Voor de manager(s) in je domein ben je de sparringpartner met het kritische geweten. Je vertelt hoe we ervoor staan, met een helder op data gebaseerd verhaal. Je toetst beleidsvoorstellen. En je geeft advies, bijvoorbeeld over hoe we effectiever en efficiënter kunnen werken. Is een plan te risicovol? Dan signaleer je dat en adviseer je over de bijsturing hierop. Natuurlijk draag je ook bij aan een goede planning-en-controlcyclus. Je kunt daarnaast ook breder worden ingezet op projecten binnen de gemeente.

Typisch Enschede is dat jij als businesscontroller echt een onafhankelijke rol mag pakken en ‘van buiten naar binnen’ werkt. Dat betekent dat je externe ontwikkelingen volgt en actief bent in samenwerkingsverbanden van onze gemeente. Je hebt jouw eigen aandachtsgebieden, maar werkt ook mee aan overstijgende projecten vanuit verschillende beleidsvelden. Verder is er volop ruimte om mee te innoveren. De controlfunctie is bij ons continu in ontwikkeling en data en digitalisering spelen een steeds grotere rol. Wil jij helpen om hier invulling aan te geven? Dan ontmoeten we je graag.

Wat vragen wij van je? 

In de eerste plaats draag jij Enschede en onze inwoners een warm hart toe. Daar doe je het tenslotte voor. De veelzijdigheid aan onderwerpen die daarbij hoort, is bij jou in goede handen. Door je open mind pak je snel nieuwe dingen op, maak je verbinding met mensen binnen en buiten de organisatie en benut je kansen om te groeien. Waar je voldoening uit haalt? In jouw onafhankelijke rol het verhaal áchter de cijfers vertellen. En daarmee managers ondersteunen bij keuzes die impact hebben op de toekomst van onze gemeente. Verder heb je:

  • hbo- of wo-niveau en een achtergrond in de richting van bedrijfseconomie of bedrijfskunde;
  • relevante ervaring in een adviesrol op het gebied van planning & control;
  • kennis van of affiniteit met gemeentelijke financiën;
  • gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen.
Wat bieden we? 
  • Een aantrekkelijk salaris in schaal 12 (fysiek domein) of 13 (sociaal domein). Op basis van een 36-urige werkweek bedraagt dit tussen de € 4.279,- en € 6.365,- bruto per maand. Op basis van opleiding en ervaring kan een ander salaris worden geboden.
  • Een werkweek van 36 uur met flexibele werktijden in een hybride werkomgeving.
  • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar met de intentie tot omzetting naar een vast dienstverband bij goed functioneren.
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden volgens de cao Gemeenten en een IKB van 17,05% van je brutojaarsalaris dat je voor verschillende zaken kunt gebruiken en aanvullende arbeidsvoorwaarden van de gemeente Enschede.
Datum gepubliceerd: 
22 november 2021
Sluitingsdatum: 
12 december 2021
Organisatie: 
Gemeente Enschede
Vacature type: 
Vaste vacature
Uren: 
36
Minimum salaris: 
€4777,-
Maximum salaris: 
€6365,-