Informatiemanager Sociaal Domein

Meer informatie?

Neem voor meer informatie over deze functie contact op met Irma Meijer (06 12508403) teamleider Bedrijfsbureau.

Solliciteren:
Kom jij ons team versterken? Wacht niet langer en solliciteer! Je kunt je sollicitatie tot en met 17 mei 2021 richten aan Irma Meijer. Maak daarvoor gebruik van de onderstaande solliciteerknop en stuur je brief en je CV als bijlage mee. De gesprekken vinden plaats op 21 mei van in de ochtend.

Wie zijn wij? 

Informatiemanager Sociaal Domein              

Functie: 28/32 uur

Ben jij de ondernemende strateeg/ tacticus die onvermoeibaar zoekt naar oplossingsrichtingen voor informatievraagstukken binnen het Sociaal Domein van de gemeente Enschede? Kan jij een bijdrage leveren in de vertaling van de doelstellingen van het Sociaal Domein naar een scherpe informatiestrategie met bijbehorend informatiebeleid en uitvoeringsprogramma?

Wanneer jij je thuis voelt in een rol van kritische gesprekspartner, analist, verbinder, dan ben je mogelijk de Informatiemanager Sociaal Domein die wij zoeken!

Wie zoeken we? 

De functie

Binnen het Sociaal Domein lopen meerdere projecten op het terrein van digitale dienstverlening en informatievoorziening. Als programma willen we vanuit één visie sturen op de informatieprojecten die we kennen. Het sturen op de onderlinge samenhang van deze projecten is noodzakelijk. Jij gaat, samen met het I-kernteam, een leidende en verbindende rol vervullen. Het doel is de afstemming tussen ambitie, middelen en capaciteit optimaal te organiseren. Dit doe je niet alleen, je doet dit in nauwe samenwerking met de CIO-office en de i-programmamanagers van de andere domeinen.

We willen een volgende stap zetten in de data gedreven organisatie. Jij vervult de regiefunctie in het domein overstijgende project data gedreven werken. Samenwerken en continu verbinding zoeken/houden met andere initiatieven is hier belangrijk.

Het team waar je terecht zal komen is het bedrijfsbureau. Dit is een hecht team waarin iedereen voor elkaar klaarstaat. Kenmerkend is de aandacht die men heeft voor elkaar, én voor het teamgevoel.

Er zijn verschillende medewerkers bezig met informatiebeleid, beheer en advies. Jouw taak is onder andere het functioneel aansturen van die medewerkers vanuit de lange termijnvisie op de informatievoorziening. De hieronder genoemde taken voer je in gezamenlijkheid uit.

Wat vragen wij van je? 

Wat verwachten we van je?

 • Vertalen van ontwikkelingen voor informatievoorziening naar een lange termijnperspectief (programma) voor het Sociaal Domein;
 • Vertalen van de visie van Sociaal Domein naar een visie op het applicatielandschap. Deze uitdragen met overtuigingskracht en oog hebben voor de gevolgen van acties voor de lange termijn;
 • ontwikkelen, verbeteren en ondersteunen bij digitale dienstverlening;
 • Volgen en signaleren van interne en externe ontwikkelingen;
 • Vertalen van het lange termijnperspectief in een projectportfolio. Hierbij stuur je op een balans tussen projecten die noodzakelijk zijn om de basis op orde te hebben (en te houden) en (innovatieve) projecten gericht op de transformatie van het Sociaal Domein;
 • Adviseren van het MT Sociaal Domein, binnen de kaders van dit lange termijnperspectief;
 • Leveren van inhoudelijke bijdrage aan ontwikkeling, implementatie en evaluatie van (gemeentelijk) informatiebeleid;
 • In kaart brengen van werk- en informatieprocessen en vertalen van informatiebehoefte naar informatiearchitectuur;
 • Proactief signaleren van risico´s, verbeter- en/of knelpunten en een vertaalslag maken naar de (lopende) projecten;

Wat vragen we van je?

 • Je hebt ten minste een hbo- of wo-opleiding afgerond. En je bent aantoonbaar bijgebleven op je vakgebied
 • Je hebt kennis en ervaring met het Sociaal Domein
 • Je hebt ervaring in een soortgelijke functie
 • Je hebt inzicht in en gevoel voor verhoudingen, inhoudelijke doelstellingen en ambities; je verbindt continu context, inhoud en mensen om te komen tot gezamenlijke resultaten.
 • Je hebt een proactieve houding
 • je kunt goed samenwerken
 • Je bent een goede netwerker en benadert uitdagingen creatief.
 • Je hebt een sterk ontwikkeld analytisch vermogen en weet anderen met heldere argumenten van jouw visie te overtuigen.
 • Je hebt ervaring met het coachen van medewerkers

Het benutten van verschillende talenten en perspectieven maakt ons beter en zorgt voor een plezierige plek voor iedereen die bij en met ons werkt. Daarom bouwen wij aan een organisatie die de kracht van diversiteit gebruikt om betere resultaten te halen. Een organisatie waar iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt. Jouw talent is belangrijker dan je geslacht, afkomst, leeftijd, geaardheid, handicap of chronische ziekte.

Wat bieden we? 

Het gaat om een structurele functie, je krijgt eerst een contract voor een jaar. Het maandsalaris bij deze functie exclusief het IKB zit tussen de € 3.561 - en € 5.169, - bruto per maand bij een 36-urige werkweek (schaal 11).  Afhankelijk van opleiding en ervaring kan er een andere salarisinpassing plaatsvinden. Deze functie is nog niet definitief gewaardeerd. Fulltime jaarsalaris incl. het IKB bedraagt max. €72.000.

Het jaarsalaris bestaat voor een deel uit een vrij besteedbaar keuzebudget van 17,05%. Je mag zelf weten wat je hiermee doet, bijvoorbeeld meer salaris, meer vrije dagen of een opleiding volgen. Eventuele reiskosten kun je uitruilen met je salaris.

We werken nu veelal thuis, maar ook als dit niet meer noodzakelijk kun je in overleg thuiswerken. Hoe je je week indeelt bepaal je grotendeels zelf. Met andere woorden: welke tijd en plaats werkt voor jou het beste?!

Datum gepubliceerd: 
28 april 2021
Sluitingsdatum: 
17 mei 2021
Organisatie: 
Gemeente Enschede
Vacature type: 
Vaste vacature
Minimum salaris: 
€3561,-
Maximum salaris: