Integraal Handhaver (BOA domein I)

Meer informatie?

Wacht niet langer en solliciteer!
Vragen? Neem contact op met Vincent Wolters, afdelingshoofd Handhaven Openbare Ruimte, telefoon 06 531 574 99. Solliciteren kan tot en met 9 mei 2021 via de solliciteerknop op deze pagina. We publiceren de vacature gelijktijdig in en extern.
 

Jouw opdracht? Zorg ervoor dat de kleine ergenissen in de stad worden aangepakt.

Wie zijn wij? 

Wij zijn op zoek naar meerdere integraal handhavers (boa’s domein I) ter uitbreiding van onze afdeling. Als integraal handhaver ben je voor veel inwoners en ondernemers hét gezicht die de orde in onze gemeente bewaakt. Soms help je mensen verder op weg, soms moet je ze bijsturen. Dat is een behoorlijk grote verantwoordelijk. Als jij die verantwoordelijkheid op positieve wijze kunt inzetten, dan ben jij degene die we nodig hebben. Ons team is namelijk op zoek naar meerdere doortastende en enthousiaste (medior) integraal handhavers bij de afdeling Handhaven Openbare Ruimte. Dit doen we gefaseerd om daarmee nieuwe collega’s de begeleiding te geven die ze verdienen.

Wie zoeken we? 

Zo ziet je dag eruit
Houd je van een afwisselende baan, waarbij je veel op pad bent, dan is deze functie je vast op het lijf geschreven. Je houdt toezicht op zaken als het juist aanbieden van afval, parkeren, verkeer, uitstallingen, terrassen en overige zaken uit met name de Algemene Plaatselijke Verordening. Bij overtredingen maak je een bestuurlijke boete of een proces-verbaal op en bij bestuursrechtelijke handhaving zorg je voor het opstellen van de controlerapporten. Daarnaast fungeer je als onze ogen en oren in gevallen van ondermijning, onrechtmatige bouwwerkzaamheden en milieuovertredingen van bedrijven. Samen met onze partners voer je waar nodig handhavingsacties uit. Ook handel je op doortastende wijze klachten van onze inwoners af. Tot slot zie je erop toe, dat de persoonlijke uitrusting van jou en je collega’s en de vervoermiddelen goed gebruikt en onderhouden worden. Kortom, je draagt bij aan een prettige leefomgeving voor al onze inwoners!

Jouw belangrijkste taak
Samen met collega’s zorg je voor een leefbare, veilige en schone stad. Dit doe je onder andere doordat dat de kleine ergernissen in de stad worden aangepakt. Je surveilleert, signaleert en handhaaft de lokale en landelijke regels. Je spreekt mensen aan en maakt de afweging of je preventief of repressief optreedt. De ene keer los je het op met een goed gesprek en de andere keer handhaaf je en leg je een (bestuurlijke) boete op. Daarom heb je een opsporingsbevoegdheid. Je bent in staat de overtreder het hoe en waarom hierover uit te leggen. Je verzorgt ook de administratieve afhandeling daarvan. Naast het preventief en repressief houden van toezicht en handhaven in de openbare ruimte, ben je vooral ook een gastvrije vraagbaak. Door je dienstverlenende houding kunnen mensen kunnen bij je terecht voor informatie en help je ze op weg.
 
Dit wil jij toch ook doen?
Als handhaver in de stad help jij de gemeente Enschede om te groeien naar een organisatie waar iedereen trots op is. Of het nu gaat om onze inwoners, de bedrijven, ons bestuur, je collega’s of de bezoekers. Samen met je collega’s zorg je ervoor, dat de kwaliteit van toezicht en handhaving binnen Enschede van hoog niveau is. Daarbij willen we ook gebruik maken van innovatieve ontwikkelingen. We zoeken daarom een collega die het interessant vindt om onze dienstverlening te helpen vernieuwen. Ook denk je mee over het beleid, de vergunningverlening, de handhaving daarvan en alles wat daar raakvlakken mee heeft.
We ontwikkelen ons verder naar een meer wijkgerichte aanpak. Het toezicht en handhaven op het aanbieden van (huishoudelijk) afval, betaald parkeren en APV-overtredingen vragen de meeste aandacht. Waar mogelijke pakken we taken projectmatig op om daarmee inzicht te krijgen in de problematiek en beter bij te kunnen dragen aan het oplossen van de overlast. Daarbij zorg je dat je de doelgroep(en) binnen je wijk(en) kent en verbinding maakt om daarmee overlast in de wijken te beperken.

Wat vragen wij van je? 

Pas jij bij ons?

Je gaat werken bij de afdeling Handhaving Openbare Ruimte. Hier werken op dit moment 26 personen maar zijn groeiende. We hebben een leuk, informeel en sociaal team en zoeken nieuwe collega’s die daarbij passen. Gevoel voor humor vinden we belangrijk net als een loyale inzet voor ons team. Verder ben je iemand die over de volgende eigenschappen beschikt:

 • Je bent een verbinder, iemand die op oplossingsgerichte wijze de taken uitvoert.
 • Je bent zorgvuldig, flexibel, onafhankelijk, initiatiefrijk, stressbestendig. Daarnaast kun je goed plannen en organiseren.
 • Je kunt je communicatiestijl aanpassen aan degene die voor je staat.
 • Dienstverlenend en klantgerichtheid zijn kernwaarden binnen jouw competenties.
 • Door je sociale houding draag je bij aan een veilige leefomgeving. • Je bent positief kritisch, nieuwsgierig en je bent niet bang om gevraagd en ongevraagd advies te geven.Bij conflictsituaties toon je lef en begrip, ben je duidelijk, maar blijf je klantvriendelijk.
 • Samenwerken vinden we erg belangrijk, ook omdat het bijdraagt aan een prettige sfeer in het team.

Je beschikt over onderstaande kennis en getuigschriften

 • Mbo/mbo+-opleiding of aantoonbaar werk- en denkniveau.
 • Getuigschrift BOA.
 • Een voor de functie relevante VOG is noodzakelijk.
 • Je hebt kennis over nieuwe media en technologie.
 • Je bent in het bezit van rijbewijs B.
Wat bieden we? 
 • Een bruto maandsalaris afhankelijk van ervaring en opleiding, functieschaal 6/7 – (tussen €1934 - € 3176 afhankelijk van ervaring) volgens de salaristabel van de cao Gemeenten.
 • Maandelijks een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,5%, dat je vrij kunt besteden of inzetten voor bijvoorbeeld verlof en opleiding.
 • Doordat je 7 dagen per week op onregelmatige diensten werkt, ontvang je een onregelmatigheids-vergoeding.
Datum gepubliceerd: 
19 april 2021
Sluitingsdatum: 
08 mei 2021
Organisatie: 
Gemeente Enschede
Vacature type: 
Vaste vacature
Minimum salaris: 
€2170,-
Maximum salaris: