Junior Planeconoom

Meer informatie?

Ben jij de junior planeconoom die Enschede zoekt? Dan horen we graag van je. In je sollicitatiebrief lezen we ook graag wat jij zoekt in een baan en welke talenten je meebrengt.
Je kunt je sollicitatie vóór 8 maart 2021 richten aan de gemeente Enschede t.a.v. Gerrit van Buren. Maak daarvoor gebruik van de onderstaande ‘solliciteer’ knop en vul je gegevens in. Stuur je brief inclusief je CV als bijlage mee. Deze functie wordt gelijktijdig intern en extern opengesteld.

Heb je vragen over de vacature? Neem dan contact op met Gerrit van Buren, afdelingshoofd Gebieds- en Projectontwikkeling, op telefoonnummer 06 23 59 36 62, of met Okke Hefti, coördinator planeconomie (tel. 06 30 72 53 75). Bekijk ook ons coalitieakkoord voor een goed beeld van onze ambities voor de stad.

 

Gezocht:  Junior Planeconoom
Maak jij het plaatje compleet?

Het succes van een stad komt niet voort uit regels. Het komt voort uit creativiteit, innovatiekracht en verbinding. Enschede bouwt aan een stad waar iedereen de kans heeft om vorm te geven aan zijn of haar toekomstdroom. Om onze ambitie te realiseren zoeken we een enthousiaste en pro-actieve junior planeconoom.

Kom ons team versterken en maak het plaatje compleet met jouw financiële, economische en planologische kennis. Maak werk van je eigen toekomst en geef richting aan het Enschede van morgen!

Voor 36 uur per week

Wie zijn wij? 

Het bruist van vernieuwing in Enschede. Met toplocaties zoals innovatiecampus Kennispark, de bruisende binnenstad en Technology Base Twente zetten we in op economische groei en ontwikkeling van de stad en regio. De komende jaren bouwen we verder aan onze stad. Onze ambities liggen vast in Koers053. Vijf opgaven staan centraal: talent boeien en binden, bereikbaarheid van banen, duurzame en groene stad, inclusieve stad en goed bestuur. Deze opgaven zijn de pijlers onder een economisch en sociaal sterk Enschede.

De komende jaren gaan we verder bouwen aan een veilig, gezond en duurzaam Enschede. Daarbij staan zeker niet alleen de ‘stenen’ centraal, maar ook een samenleving waarin iedereen meetelt en vorm kan geven aan eigen dromen en idealen. Afgelopen jaren is de duurzaamheidsopgave hieraan toegevoegd. Onze ambities liggen vast in Koers053.

Wie zoeken we? 

Samen met je ervaren collega’s verdiep je je in complexe business cases op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling in de stad. Je zorgt voor inbreng in de ruimtelijke investeringsstrategie van de gemeente Enschede en houdt constant de financiële resultaten in de gaten. Je houdt het financiële rendement van projecten in de gaten, en geeft advies over budgetten, maar verliest daarbij niet de maatschappelijke waarde uit het oog. Je onderhandelt met verschillende partijen over expoitatie en samenwerking en stelt de verschillende overeenkomsten op, waarbij je het financiële plaatje van de gemeente waarborgt. Dit is een functie met een brede oriëntatie op het gebied van ruimtelijke en economische ontwikkeling.

Wat vragen wij van je? 

Bij onze ambities zoeken we een enthousiaste junior planeconoom die door wil groeien. Je staat aan het begin van je carrière, bent een aanpakker en hebt een meer dan gemiddelde belangstelling voor de ruimtelijke economische ontwikkeling van de stad. Je bent analytisch, communicatief en sociaal vaardig,  pro-actief en enthousiast.

Je brengt voor deze functie de volgende kennis en vaardigheden mee:

  • HBO of WO opleiding met een ruimtelijk economische invalshoek, bijvoorbeeld vastgoedeconomie of planologie.
  • Je bent op de hoogte van de laatste maatschappelijke en economische ontwikkelingen.
  • Als geen ander weet je te onderhandelen, mede door je goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid.
  • Werken in een team is jou op het lijf geschreven. 
Wat bieden we? 

Naast een uitdagende functie krijg je de vrijheid en ondersteuning om samen met je collega’s te bouwen aan de toekomst van Enschede. Je kunt het volgende van ons verwachten:

  • Een aantrekkelijk startsalaris (tussen € 2973,- en € 4494,-) passend bij de mate waarin je voldoet aan het functieprofiel Medewerker ontwikkeling III van HR 21 (schaal 10).
  • Goede carrièrekansen om door te groeien.
  • Een goede pensioenregeling.
  • Prima arbeidsvoorwaarden, een 36-urige werkweek met flexibele werktijden, ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en opleidingsmogelijkheden, en een individueel keuzebudget dat voor jouw doelen inzetbaar is.

Op deze functie is de Enschedese Arbeidsvoorwaardenregeling van toepassing. De functie is in eerste instantie voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
 

Datum gepubliceerd: 
15 februari 2021
Reageren voor: 
08 maart 2021
Organisatie: 
Gemeente Enschede
Vacature type: 
Vaste vacature (s)
Uren maximaal: 
36