Juridische Adviseurs WABO

Meer informatie?

Ben jij de juridisch adviseur die Enschede zoekt? Dan horen we graag van je. Solliciteer vóór 31 mei via de solliciteerknop. Heb je vragen over de vacature? Neem dan contact op met Gerdy Walgemoet Afdelingshoofd Vergunnen op telefoonnummer 06 12966439.

Bekijk ook ons coalitieakkoord voor een goed beeld van onze ambities voor de stad.

Heerlijk! Je tanden zetten in een complexe aanvraag voor een omgevingsvergunning. Daar weet jij als enthousiaste juridisch adviseur wel raad mee. Hoe ga je om met afwijkend gebruik? Door je actuele juridische kennis ben jij een belangrijke collega bij diverse ruimtelijke initiatieven in onze stad.

Wie zijn wij? 

Enschede groeit hard! We zijn volop in beweging om alle vernieuwingen goed ten uitvoer te brengen. Met toplocaties zoals innovatiecampus Kennispark en Technology Base Twente zetten we in op economische groei en ontwikkeling van de stad en regio. Tegelijk zorgen talloze bedrijven, organisaties, overheid en inwoners voor een fijne leef- en woonomgeving en een aantrekkelijke stad. De komende jaren gaan we verder bouwen aan onze stad. We zijn het stedelijke hart van Twente en dragen met onze inspanningen bij aan de doelen van de Agenda voor Twente: techniek als motor, arbeidsmarkt & talent, bereikbaarheid & vestigingsklimaat en circulaire economie. 

Om kwalitatief te groeien, hebben we mensen nodig die onze collega’s van de afdeling Vergunnen optimaal kunnen aanvullen. Dat wordt ook jouw belangrijkste opdracht: zorg voor een goede advisering rondom de juridische vraagstukken bij de complexe aanvragen van een omgevingsvergunning.
 

Wie zoeken we? 

Als juridisch adviseur ga je aan de slag met aanvragen voor omgevingsvergunningen, veelal over afwijkend gebruik. Ook buig je je over zienswijzen en bezwaar- en beroepschriften.
Wat we erg belangrijk vinden, is dat je creatief omgaat met de wet- en regelgeving. Daarmee bedoelen we, dat je per situatie goed kijkt naar de ruimte die de regelgeving biedt, risico’s inschat en hierover adviseert. Daarbij is de bedoeling achter de wet van belang. Kan het ook anders? Dient de letter van de wet exact gevolgd te worden of zie je ruimte? Je krijgt alle steun die nodig is om die ruimte te nemen en daarbij creatief te zijn.

Voor je collega’s ben jij een belangrijke adviseur. Bijvoorbeeld als het gaat om het beoordelen van brieven en beschikkingen, maar ook om uitleg te geven over de ruimtelijke wetgeving of advisering bij projecten en richting bestuur. Zijn er concept-bestemmingsplannen opgesteld, ruimtelijke visies, nieuwe ruimtelijke initiatieven in de stad of is er nieuwe wet- en regelgeving? Dan denk je mee over deze producten of ontwikkelingen en introduceer je deze in de organisatie. Kortom, een veelzijdige baan met volop mogelijkheden om je kennis in te zetten.

Wat vragen wij van je? 

Deze functie past bij jou als je:

 • een flinke portie ‘boerenverstand’ hebt en van een uitdaging houdt;
 • een klantgerichte houding hebt, met een groot inlevingsvermogen;
 • regels en de achtergrond hiervan goed kunt uitleggen aan collega’s, inwoners en bedrijven van Enschede;
 • denkt in oplossingen en daarbij volop je creativiteit inzet;
 • analytisch, flexibel, communicatief sterk en een teamspeler bent;
 • ruime kennis en ervaring hebt met het ruimtelijk bestuursrecht.
 • Daarnaast beschik je over een juridisch relevant  wo-diploma en een ruime werkervaring.

Jouw collega over je nieuwe baan!
“Het leuke aan mijn werk als juridisch adviseur bij de gemeente Enschede is het contact met de vele afdelingen binnen de organisatie. Naast de bestuurlijke contacten, krijg je ook dagelijks te maken met projectleiders, ontwerpers en beleidsadviseurs van verschillende sectoren. Je werkt mee aan een breed scala aan ruimtelijke ontwikkelingen en bouwprojecten in onze gemeente en ziet mooie bouwinitiatieven ontstaan. Geen dag is hetzelfde: volop dynamiek en veel afwisselende werkzaamheden!"

Wat bieden we? 

Dit is een uitdagende functie waarin jij het verschil kan maken. Je krijgt de vrijheid en ondersteuning om samen met je collega’s te bouwen aan de toekomst van Enschede.
Je kunt het volgende van ons verwachten:

 • Een aantrekkelijk salaris van minimaal schaal 10, periodiek 1 bruto per maand en maximaal schaal 10, periodiek 11 bruto per maand. Er bestaat een mogelijkheid voor een hogere inpassing schaal 11, afhankelijk van de mate waarin je voldoet aan het functieprofiel.
 • Goede carrièrekansen om door te groeien naar andere functies binnen de gemeente Enschede.
 • Een goede pensioenregeling.
 • Prima arbeidsvoorwaarden, ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en opleidingsmogelijkheden, en een individueel keuzebudget dat voor jouw doelen inzetbaar is.
 • Mogelijkheid om thuis te werken en je werktijden flexibel in te delen

Op deze functie is de CAO Gemeenten van toepassing.

Datum gepubliceerd: 
22 april 2021
Sluitingsdatum: 
31 mei 2021
Organisatie: 
Gemeente Enschede
Vacature type: 
Vaste vacature
Minimum salaris: 
€2973,-
Maximum salaris: