Projectleider dienstverlening

Meer informatie?

Bel of mail met Rob Melenhorst, coördinator kwaliteitszorg (06 - 51 75 80 21, r.melenhorst@enschede.nl) als je meer informatie over de functie wilt hebben.

Solliciteer uiterlijk 1 september via de sollicitatiebutton.

De gesprekken vinden plaats op dinsdag 14 september.

Veel raakvlakken met techniek en IT, intense samenwerking met mensen uit verschillende disciplines en een flinke dosis verandermanagement. Zijn dat de ingrediënten die voor jou een baan als projectleider uitdagend maken? Check dan snel de vacature.

Wie zijn wij? 

Het cluster Dienstverlening bestaat uit een front- en backoffice die ieder in meerdere teams zijn verdeeld. Zoals het team Ontvangst, het Klant Contact Center, team Gegevensbeheer en team Handhaving. In totaal werken er 240 collega’s in het cluster. Een super diverse club waarin ieder vanuit zijn of haar kracht bijdraagt aan onze dienstverlening. En de vrijheid krijgt om dat op een eigen manier te doen. Jij gaat aan de slag in team Bedrijfsbureau. Hierin werk je nauw samen met een collega-projectleider die ook een stukje kwaliteitsmanagement doet, nog een kwaliteitsmedewerker, vier adviseurs en een privacy-Officer. In de weekstart kijken we samen wie welke projecten oppakt. En we bespreken waar we tegenaan lopen. Ook nu we nog allemaal thuiswerken, houden we de teamspirit erin. Zo kun je bijvoorbeeld meedoen met een spelletjesavond.

Wie zoeken we? 

Enschede is een ambitieuze stad. Daarom willen we als gemeente onze inwoners ontzorgen met een optimale basisdienstverlening ondersteund door toekomstbestendige processen. Jouw uitdaging: met de projecten die je leidt, de basis van de dienstverlening op orde brengen en houden. Digitaal waar het kan, persoonlijk waar het moet. Met een betrouwbare gegevensvoorziening en een soepele informatiestroom binnen onze organisatie.
 

Wat ga je doen?

Je werkt aan projecten die vrijwel altijd een technische, en vaak een IT-component hebben. Denk aan de vervanging van een scanoplossing voor poststukken. Samen met het projectteam evalueer je het product dat we nu gebruiken, verken je de markt en zorg je voor de integratie van een nieuw systeem. Maar het kan ook gaan om een minder concreet en veel omvangrijker project. Zoals de implementatie van een omnichannel waarmee we op een eenduidige en goede manier de inwoners van Enschede én Losser kunnen helpen die via verschillende kanalen contact met de gemeente opnemen.

Samen in een korte tijd projecten voor mekaar boksen met collega’s van IT en Inkoop, met functioneel of applicatiebeheerders en met informatiebeheerders. En natuurlijk met de gebruikers binnen de front- en backofficeafdelingen. Daar krijg je toch enorm veel energie van? Jij doorziet snel de processen binnen onze organisatie en met wiens kennis je resultaten kunt boeken. Als geen ander versta je de kunst om te kneden en op het juiste moment richting te geven aan een project. En krijg je te maken met tegenslag, zoals een leverancier die afspraken niet nakomt of een nieuw systeem dat toch niet blijkt te werken? Dan ben jij degene die altijd wel een oplossing ziet.

Wat ook bijzonder goed van pas komt: jouw gevoel voor verandermanagement. Want elk project heeft impact op de werkprocessen van front- en backofficecollega’s. Je weet ze daarin mee te nemen en te overtuigen van de meerwaarde. Zo bouw je mee aan de betrokken en betrouwbare organisatie waarmee we als gemeente Enschede het verschil maken voor onze inwoners.

Wat vragen wij van je? 

Samenwerken, dat is voor jou essentieel om telkens tot een goed resultaat te komen. Daarbij geef je projectmatig richting aan de stappen naar de best mogelijke oplossing. Onder meer door goed te luisteren naar de inbreng van stakeholders kun je complexe vraagstukken inzichtelijk maken. En ook als je gaat voor een out-of-the-box-oplossing, dan weet jij alle betrokkenen daarin mee te nemen. Verder heb je:
 

 • hbo-niveau, affiniteit met techniek en minimaal vijf jaar ervaring als projectleider;
 • ervaring met projectmanagement en het continu verbeteren van processen;
 • bij voorkeur ervaring met (publieks)dienstverlening;
 • uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden;
 • goede digitale vaardigheden en handigheid met moderne hulpmiddelen.
Wat bieden we? 
 • Een aantrekkelijk salaris in schaal 10 afhankelijk van je opleiding en ervaring tussen € 2.973, - en € 4.494, - bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.
 • Een werkweek van 36 uur met flexibele werktijden in een hybride werkomgeving.
 • 22 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband). Ook heb je de mogelijkheid om verlofdagen te (ver)kopen binnen je individueel keuzebudget (IKB).
 • De mogelijkheid om een (elektrische) fiets of auto te lenen. Wij vergoeden geen reiskosten, maar je kunt wel je IKB op een fiscaal aantrekkelijke manier voor je woon-werkverkeer gebruiken.
 • Een goede pensioenregeling.
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, opleidingsmogelijkheden en een individueel keuzebudget van 17,05% van je bruto jaarsalaris dat je voor verschillende zaken kunt gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld opleidingen op maat volgen bij onze eigen Enschedese School of bij de Twentse School waarmee we samenwerken.
 • Goede carrièrekansen met doorgroeimogelijkheden naar andere functies binnen de gemeente Enschede.
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar met de mogelijkheid tot verlenging of omzetting naar een vast dienstverband.
 • Op deze functie zijn de cao Gemeenten en aanvullende arbeidsvoorwaarden Enschede van toepassing.
Datum gepubliceerd: 
22 juli 2021
Sluitingsdatum: 
01 september 2021
Organisatie: 
Gemeente Enschede
Vacature type: 
Vaste vacature
Uren: 
36
Minimum salaris: 
€2973,-
Maximum salaris: 
€4494,-