Projectmanager

Meer informatie?

Maak werk van je eigen toekomst en geef richting aan het Enschede van morgen!

Zie jij hoe je de toekomstdromen van onze stad tot realiteit maakt? Solliciteer dan direct via onderstaande button. Overtuig ons in je brief van jouw enthousiasme. Met een geschikte kandidaat gaan we meteen het gesprek aan.

Heb je vragen over de vacature? Neem dan contact op met Gerrit van Buren, afdelingshoofd op 06-23593662 of met Edwin Smits, Ontwikkelmanager op 06-13153286. Bekijk ook ons coalitieakkoord voor een goed beeld van onze ambities voor de stad!

Onder jouw inspirerende leiding verlopen de projecten in ons ruimtelijk domein op rolletjes: of het nu om woningbouw, gebiedsontwikkeling of herstructurering van bedrijventerreinen gaat.

Wie zijn wij? 

De vernieuwende stad Enschede

Het bruist van vernieuwing in onze stad. Met toplocaties zoals innovatiecampus Kennispark en Technology Base zetten we in op economische groei en ontwikkeling van de stad en regio. Dankzij gedreven ondernemers en vooraanstaande onderwijs- en onderzoekinstituten zijn baanbrekende innovaties realiteit in Enschede. Tegelijk zorgen talloze bedrijven, organisaties en overheid voor een fijne leef- en woonomgeving en een aantrekkelijke stad. En dankzij de inspirerende ideeën en kracht van onze inwoners maken we echt werk van de toekomst van Enschede.

De komende jaren bouwen we verder aan onze ambities, die je vindt in Koers053. Samen met jouw enthousiaste team werk je mee aan deze ambities. Met projecten zoals Centrumkwadraat en Kop Boulevard vergroten we de binnenstad met een kwart én ontwikkelen we nieuwe gemengde woonmilieus met stedelijke dynamiek. Dankzij de grootte van onze gemeente gebeurt er veel en is er een flinke diversiteit aan projecten. Volop kansen dus om impact te maken op onze leefomgeving en burgers.

Gebieds- en Projectontwikkeling

Je kunt ons zien als de kartrekkers van ontwikkelingen in de openbare ruimte en leefomgeving binnen de gemeente Enschede. Binnen onze 70-koppige afdeling vind je o.a. Planeconomen, Projectmanagers en -medewerkers, Juristen, Makelaars, Taxateurs, de Rentmeester. Kortom, alle expertises die nodig zijn om de strategische ontwikkeling van de stad sterk te ondersteunen. We werken intensief samen met onze collega’s van de afdeling beheer, vergunningen, bestemmingsplannen, en ook collega’s van Stadsingenieurs & Ontwerp. Wat we ook van elkaar nodig hebben; we weten elkaar goed te vinden.

Ook in tijden van veel thuiswerken vinden we verbinding heel belangrijk. Tijdens je inwerkperiode zien we je dan ook graag op kantoor. Heb jij leuke ideeën om de samenwerking een extra boost te geven? Laat van je horen.

Wie zoeken we? 

Jouw impact als Projectmanager

Onze gemeente Enschede groeit vanuit het hart van de stad en dat vraagt om slimme keuzes in de gebieds- en projectontwikkeling. Succesvolle projecten beginnen bij een scherpe formulering en fasering. Gelukkig ben jij daar goed in. Zo zet je zelfs het meest complexe (deel)project sterk neer.

Vervolgens houd je ook het verloop van het project goed in de gaten, doordat je steeds alles monitort en bijstuurt waar nodig.

Jij maakt impact door:

 • Met alle betrokkenen goede relaties op te bouwen en te onderhouden. Zo verloopt de communicatie soepel en houd je iedereen bij de les.
 • Transparant te zijn, jezelf te zijn en het goede voorbeeld te geven. Zo inspireer je anderen om hetzelfde te doen en op een prettige manier samen te werken.
 • Van fouten te leren, steeds te verbeteren, lef te hebben en daardoor ook anderen aan te spreken op gemaakte afspraken.
Wat vragen wij van je? 

Jij pakt van nature de leiding pakt en weet de zaken goed weet te organiseren. Dan weet je ook nog eens anderen precies op tijd en op de juiste manier te betrekken, zodat het echt teamwerk wordt. Verder heb je:

 • Een master. Daarnaast heb je de nodige ervaring als Projectmanager.
 • Kennis van projectmanagement binnen het ruimtelijk domein.
 • Een gevoel bij gemeentelijke organisaties en bij hoe de bestuurlijke verhoudingen liggen.
 • Sterke communicatieve skills, waardoor er nooit ruis op de lijn ontstaat.
 • Precies de juiste manier om te onderhandelen: met een goede voorbereiding, aandacht voor andere standpunten, duidelijkheid, overtuigingskracht en authenticiteit.
Wat bieden we? 

We bieden je een flinke dosis vrijheid in je werk en qua sfeer kun je rekenen op gezellige collega’s, die graag met je meedenken. Wij zijn open in onze communicatie en samenwerkingen. En we staan open voor jouw ideeën om het samenwerken nog efficiënter en effectiever te maken. En we bieden je:

 • Een salaris van maximaal € 5872 (bruto, per maand bij 36 uur per week, schaal 12).
 • Flexibele werktijden in een hybride werkomgeving.
 • 22 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband). Ook heb je de mogelijkheid om verlofdagen te (ver)kopen binnen je individueel keuzebudget (IKB).
 • De optie om een (elektrische) fiets of auto te lenen. Wij vergoeden geen reiskosten, maar je kunt wel je IKB op een fiscaal aantrekkelijke manier voor je woon-werkverkeer gebruiken.
 • Een goede pensioenregeling.
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, opleidingsmogelijkheden en een IKB van 17,05% van je brutojaarsalaris dat je voor verschillende zaken kunt gebruiken. Zo kun je opleidingen op maat volgen bij onze eigen Enschedese School of bij de Twentse School waarmee we samenwerken. 
 • Goede carrièrekansen met doorgroeimogelijkheden naar andere functies binnen gemeente Enschede.
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar met de mogelijkheid tot verlenging of omzetting naar een vast dienstverband.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden volgens de cao Gemeenten en aanvullende arbeidsvoorwaarden van de gemeente Enschede.
Datum gepubliceerd: 
18 november 2021
Sluitingsdatum: 
31 januari 2022
Organisatie: 
Gemeente Enschede
Vacature type: 
Vaste vacature
Uren: 
36
Minimum salaris: 
€4279,-
Maximum salaris: 
€5872,-