Senior adviseur energietransitie woningen

Meer informatie?

Bel met Leo Boeding, hoofd Strategie en Beleid, via 06 – 13 55 21 05 of Belinda van Oosten, opdrachtgever Wonen, via 06 – 10 88 50 62 voor meer informatie over de functie. Solliciteer uiterlijk 2 juli 2022 via de sollicitatiebutton. De eerste gesprekken vinden plaats in week 28.

Een duurzame en groene gemeente bouw je niet met regels, maar komt voort uit verbinding, creativiteit en innovatiekracht. Jij neemt het voortouw om voor gemeente Enschede randvoorwaarden te scheppen die de uitvoering van de energietransitie voor woningeigenaren/huurders en ondernemers mogelijk maken

Wie zijn wij? 

Als adviseur werk je voor de afdeling Strategie en Beleid, het interne adviesbureau van de gemeente dat expertise uitleent aan inhoudelijke opdrachtgevers. In jouw geval is dat de opdrachtgever Wonen. De lobby binnen onze organisatie en op regionaal en landelijk niveau om samenwerkingen en regelingen van de grond te krijgen, organiseer je samen met een collega van Public Affairs.

Uiteraard werk je veel samen met andere teams, zoals team  en team Economie, om de verbinding te maken met andere thema’s en samen tot resultaten te komen. Reken op een informele omgeving met bevlogen collega’s die voor elkaar klaarstaan.

Wie zoeken we? 

De regierol van de gemeente in de energietransitie helpen verstevigen, dat is jouw uitdaging! Een uitdaging die je een boost geeft. Want Enschede zindert van de ontwikkelingen die de stad een fijne plek maken om te wonen, werken en leven. Met een gemeenschap die openstaat voor vernieuwing, en een overheidsorganisatie en partners die gemotiveerd zijn om de vernieuwing te faciliteren. Bovendien krijg je veel vrijheid om kansen te pakken en samen zaken voor elkaar te krijgen.

Feit is dat van de 75.000 woningen en ruim 11.000 andere gebouwen in onze gemeente 85% nog steeds is aangesloten op het gasnet. Het idee is dat we wijk voor wijk woning- en pandbezitters stimuleren om van het gas af te gaan. De investeringen die nodig zijn voor de overstap op alternatieve energiebronnen is voor veel eigenaren – particulieren en woningcorporaties – een flink struikelblok. Jij kijkt met een brede blik naar alle vraagstukken die aanhaken bij de energietransitie. Door vanuit het wijkperspectief thema’s als veiligheid, leefbaarheid, woonkwaliteit, gezondheid en verduurzaming bij elkaar te brengen, weet je kansen te creëren om de energietransitie in onze gemeente te faciliteren.

Met jouw overall kennis van de energietransitie en inzicht in beleidsontwikkelingen op regionaal en rijksniveau maak je de vertaalslag naar creatieve en innovatieve plannen. Vervolgens zorg je voor draagvlak bij alle verschillende stakeholders en organiseer je dat plannen verder worden ontwikkeld en uitgevoerd. Zo geef je als kartrekker van de transitie vorm aan de ontzorgingsaanpak voor de inwoners van en ondernemers in Enschede.

Wat vragen wij van je? 

Complexe processen managen en daarbij op een goede manier omgaan met tegenstrijdige belangen en opvattingen, die gave heb je van nature. Je weet wat er in je omgeving speelt, neemt graag het initiatief en gaat als verbinder enthousiast en rolvast voor vernieuwing. Bovendien kun je goed luisteren en een verhaal op een inspirerende manier overbrengen. Zo weet je tot resultaten te komen waarbij iedereen zich een beetje winnaar voelt.

Verder heb je:

 • academisch werk- en denkniveau;
 • ervaring in verschillende projecten en beleidstrajecten bij een of meerdere overheden en/of adviesorganisaties;
 • een duidelijk beeld van de energietransitie in al haar facetten;
 • ervaring met bewonersparticipatie.
Wat bieden we? 
 • Een aantrekkelijk salaris in schaal 12 afhankelijk van je opleiding en ervaring tussen € 4.447,- en € 6.103,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.
 • Een werkweek van 30-36 uur met flexibele werktijden in een hybride werkomgeving.
 • 22 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband). Ook heb je de mogelijkheid om verlofdagen te (ver)kopen binnen je individueel keuzebudget (IKB).
 • De mogelijkheid om een (elektrische) fiets of auto te lenen. Wij vergoeden geen reiskosten, maar je kunt wel je IKB op een fiscaal aantrekkelijke manier voor je woon-werkverkeer gebruiken.
 • Een goede pensioenregeling.
 • Maandelijks een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,5%, dat je vrij kunt besteden of inzetten voor bijvoorbeeld verlof, extra salaris en opleiding.
 • Een veelzijdige functie met veel ruimte en verantwoordelijkheid om op jouw manier bij te dragen aan het algemeen maatschappelijk belang.
 • Goede carrièrekansen met doorgroeimogelijkheden naar andere functies binnen de gemeente Enschede.
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar met de mogelijkheid tot verlenging of omzetting naar een vast dienstverband.
 • Op deze functie zijn de cao Gemeenten en aanvullende arbeidsvoorwaarden Enschede van toepassing.
Datum gepubliceerd: 
14 juni 2022
Sluitingsdatum: 
02 juli 2022
Organisatie: 
Gemeente Enschede
Vacature type: 
ntb
Uren: 
In overleg
Minimum salaris: 
€ 4.447,-
Maximum salaris: 
€ 6.103,-