Senior functioneel beheerder Dienstverlening

Meer informatie?

We begrijpen dat dit vragen bij je oproept of dat er mogelijk belangrijke informatie voor jou ontbreekt.

Jan Willem Eendebak staat klaar om inhoudelijke vragen over deze functie te beantwoorden. Hij werkt als procesbegeleider van het functionele beheer en is te bereiken op het telefoonnummer 06 – 13 81 75 76 tot 17 juli 2020 en vanaf 14 augustus tot 1 september.

Overige vragen? Reinier Kreeft, Clustermanager, is bereikbaar op 06 – 20 60 2665 t/m 27 juli 2020. Na 27 juli 2020 is Abigael Lasscher, afdelingshoofd Backoffice, bereikbaar op 06 – 53 53 96 44.

Wil je solliciteren? Stuur jouw brief aan Abigael Lasscher, p/a afdeling P&O/Matchpoint. Hiervoor moet je wel gebruik maken van de "solliciteer" knop. Je komt dan in een sollicitatieformulier waar je je gegevens invult en je motivatiebrief en CV toevoegt.

Wat gebeurt er als je uitgenodigd bent?
De gesprekken met de advies- en sollicitatiecommissie zijn op 13 augustus 2020.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Het Cluster Dienstverlening van de Gemeente Enschede zoekt een Senior Functioneel Beheerder voor het Bedrijfsbureau. Meer weten? Lees dan verder.

Wie zijn wij? 

Je komt terecht in een team met collega’s die weten wat ze aan het doen zijn. Ze hebben kennis van de organisatie en zijn contant bezig om het systeem werkende te houden. Ze lossen storingen op, werken met data en operationele zaken. Ze zijn bezig met het op orde houden van de basis en werken aan een toekomstbestendige inrichting voor onze collega’s.

De collega’s van functioneel beheer zijn onderdeel van het Team Bedrijfsbureau binnen het Cluster Dienstverlening. Ons cluster staat heel dichtbij onze inwoners. De collega’s van het team bedrijfsbureau hebben hier verschillende aandelen in. Deze verschillende functies maakt het team erg breed en zo vind je altijd iemand die iets ergens vanaf weet. Zo bestaat het team uit collega’s van de planning, het secretariaat, het adviesteam en de collega’s van het kwaliteitsmanagement. Ieder heeft zijn eigen aandeel in het verbeteren van de Dienstverlening voor onze inwoners van onze mooie gemeente.

Wie zoeken we? 

Jij bent goed in communiceren. Maar waar heb je dit dan precies voor nodig?

 • Je spreekt regelmatig met de softwareleveranciers van de verschillende applicaties;
 • Je spreekt regelmatig de andere functioneel beheerders van Dienstverlening die zich bezighouden met de Basisregistraties Adressen en Gebouwen (BAG), Gemeentelijke datamagazijn en distributiesysteem (Key2DDS) en Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT);
 • Omdat er op technisch gebied constant iets verandert ben jij bij veel interne en externe overleggen. Je bent een echte netwerktijger;
 • Jij ziet verbeteringen. Deze bespreek je met alle partijen en breng je samen binnen het cluster. Je bent echt de missende schakel in ons proces. Je hebt overzicht en verbindt de schakels wanneer dit nodig is.
Wat vragen wij van je? 

We hebben nogal wat te wensen voor onze nieuwe collega. Het puzzelstukje dat nog ontbreekt! Daar gaan we dan...

Jij bent iemand die het prettig vindt om ons te helpen. Daarom sta jij open voor overleg, heb jij een luisterend oor en adviseer jij graag. Problemen zie je als uitdagingen en bij het zoeken van een oplossing zie je geen beren op de weg. Maar jij doet het niet alleen! Je hoeft het werk niet over te nemen maar je zorgt ervoor dat de specialist doet waar hij/zij goed in is. Zo werk je niet alleen samen naar een oplossing, maar ook nog naar één die op langer termijn staande blijft.

Het belangrijkste voor ons is dat je een aanvulling bent op ons team. Je focust je daarom niet alleen op uitvoering maar draagt vooral bij aan kwaliteitsverbetering. Jij haalt het maximale uit de mogelijkheden die er zijn.

Dit staat er in ieder geval op je CV:

 • Een HBO-opleiding afgerond in IT. Je hebt een streepje voor als je ook nog eens de module IT Beheermodellen hebt afgerond;
 • Ervaring met het beheren en inrichten van applicaties voor digitale dienstverlening. Het liefst heb je ook nog eens ervaring met applicaties van PinkRoccade;
 • Ervaring met het aanleveren van informatie op basis van zelfgemaakte selecties;
 • Ervaring met het schrijven van handleidingen en werkinstructies;
 • Ervaring met projecten;
 • Je hebt gewerkt met LEAN of continu verbeteren.

Wat zijn je skills?

 • Je bent de “Go-To” man of vrouw: teamleden weten je altijd en overal te vinden. Je coacht ze en zo voelen ze zich veilig genoeg om zelf processen op te pakken. Je doel is om ze uiteindelijk de maximale verantwoordelijkheid en zelfstandigheid te geven;
 • Je bent goed in communiceren. Presentaties geven is voor jou een eitje. Jij vindt het leuk om regelmatig interne en externe relaties te spreken op een professionele manier;
 • Je behaalt altijd je doelen en doet er alles aan om deze te bereiken;
 • Jij bent een echte teamspeler die ook zelfstandig goed uit de verf komt.

Deze eigenschappen maken onderdeel van jouw persoonlijkheid:

 • Klantgericht
 • Coachend
 • Doelgericht
 • Samenwerken
Wat bieden we? 

We vragen wat maar geven daar ook iets voor terug. Je krijgt een vast dienstverband. Deze functie is ingedeeld in schaal 10 (max. € 4.450,00 bij een 36-urige werkweek). Uiteraard is de inschaling afhankelijk van de mate waarin je voldoet aan bovenstaande verwachtingen.

Datum gepubliceerd: 
20 juli 2020
Reageren voor: 
05 augustus 2020
Organisatie: 
Gemeente Enschede
Vacature type: 
Vaste vacature (s)
Uren maximaal: 
36