Stage binnen Nieuwslab (contentcreatie en omgevingsanalyse)

Meer informatie?

Neem voor meer informatie over deze functie contact op met Wilfried Brandsma,
06-1250 83 68 of w.brandsma@enschede.nl

Je sollicitatie kun je richten aan W Brandsma, afdeling P&O/Matchpoint.
Maak daarvoor gebruik van de onderstaande "solliciteer" knop en vul je gegevens in het sollicitatieformulier. Stuur je brief inclusief je CV als bijlage mee.
 
Heb je geen inloggegevens? Schrijf je dan eerst in door op dezelfde button te klikken en je vervolgens te kiezen voor Inschrijven.
 
De mogelijkheid tot detacheren zal als eerste worden onderzocht. Op termijn wordt een aanstelling in dienst van de gemeente Enschede niet uitgesloten.
 

Hou jij ervan online media in te duiken voor het ophalen van omgevingsbeelden en het daarop maken en inzetten van (online) content? De gemeente Enschede biedt jou de mogelijkheid stage te komen lopen.

 

Wie zijn wij? 

De afdeling communicatie omvat ca. 20 communicatieprofessionals. Zij helpen het gemeentebestuur en collega's in de organisatie door hen te adviseren, te coachen en te ondersteunen. Daarmee maken ze de communicatievisie van de gemeente waar, met als basis: "We zijn een open en transparante gemeente en we willen inwoners, ondernemers en partners goed en snel informeren. We gaan graag het gesprek aan en kiezen waar dat kan voor interactie, participatie en samenwerking".

Nieuwslab
In ons ‘Nieuwslab’ voeren we regie op (het effect van) de boodschappen, uitingen en interactie van de gemeente, om zo bij te dragen aan de gemeentelijke doelstellingen. Dat gebeurt door dagelijkse sturing en afstemming op basis van o.a. een planning (kalender), de actualiteit en monitoring van (social) media. Zo bouwen we aan de herkenbaarheid en betrouwbaarheid van de gemeente.
Praktisch gezien betekent dit dat we omgevingsanalyses maken, ervoor zorgen dat de inhoud van de website actueel blijft en berichten maken voor onze social mediakanalen.
 

Wie zoeken we? 
 • Wij zoeken een stagiair(e) die ons kan helpen bij de volgende taken:
 • Berichten schrijven, redigeren, plannen en publiceren op social media en websites.
 • Creatief nadenken over content, en produceren: bijvoorbeeld filmpjes of infographics. 
 • Contentkalender: bepalen wat wanneer nieuwswaarde heeft, mijlpalen vaststellen. Inspelen op actualiteit. Spontane kansen zien bij actuele gebeurtenissen.
 • Reageren op vragen of opmerkingen aan de gemeente via social media.
 • Meedenken over communicatiestrategie bij onderwerpen die belangrijk zijn voor de organisatie.
 • Uitvinden welke (online) media we kunnen gebruiken. Waar wordt het gesprek gevoerd? Waar bevindt zich het publiek dat we willen bereiken?
 • Effecten meten.
Wat vragen wij van je? 
 • Je bent creatief en handig met social media en programma’s zoals Photoshop
 • Je hebt een vlotte pen en schrijft foutloos Nederlands
 • Je bent enthousiast en doelgericht
 • Je werkt graag samen
 • Je kunt goed zelfstandig werken
Wat bieden we? 

Bovenstaande taken doe je steeds onder begeleiding van ervaren communicatieadviseurs. Als je stage vordert, kan je steeds meer zelfstandig opereren en complexere taken krijgen, steeds met ondersteuning.

NB. Gezien de huidige corona-maatregelen is de kans aanwezig dat je de stage (deels) vanuit huis uitvoert. Wij bieden volop ondersteuning via digitale kanalen (telefoon, videobellen en whatsapp). Onze ervaring is dat dit prima werkbaar is, al hopen we natuurlijk dat we ‘gewoon’ weer naar kantoor kunnen.
 

Datum gepubliceerd: 
21 december 2020
Reageren voor: 
31 januari 2021
Organisatie: 
Communicatie/ Nieuwslab
Vacature type: 
Tijdelijke vacature (i)
Uren maximaal: 
36