Stageplaats of Afstudeeropdracht

Meer informatie?

Zoals eerder vermeld verwachten wij van stagiaires/afstudeerders dat zij eerst controleren of er al directe lijnen lopen tussen hun opleiding en onze organisatie. Zijn deze er niet, dan ontvangen wij graag een open sollicitatie via deze (stage)vacature.
 
Je sollicitatie/stage- of afstudeerverzoek kun je richten aan de heer Dick Vreeken, afdeling P&O/Matchpoint. Maak daarvoor gebruik van onderstaande ‘solliciteer’ knop en vul je gegevens in in het sollicitatieformulier. Voeg in de bijlagen je CV en sollicitatiebrief toe.
Je ontvangt een bevestigingsmail, daarna onderzoeken wij of er mogelijkheden zijn voor de stage zoals jij die zoekt.
 

De gemeente Enschede heeft de beschikking over stage- en afstudeerplaatsen door de hele organisatie. Wij zijn er trots op dat we veel studenten kunnen helpen zich te ontwikkelen en daarnaast profiteren wij graag van de frisse nieuwe blik en kennis van stagiaires en afstudeerders. Wij hebben als gemeente binnen veel afdelingen directe lijnen lopen met het ROC, Saxion en de Universiteit Twente. Wanneer je graag stage wil lopen bij de gemeente Enschede, zoek dan eerst contact met je begeleider/stage bureau om te kijken of er al contacten zijn tussen jouw opleiding en de gemeente. Zijn deze er nog niet? Reageer dan op deze vacature!

Wie zijn wij? 

De gemeente Enschede heeft ongeveer 1400 medewerkers die verdeeld, over 5 organisatieonderdelen dagelijks hun werk doen. Kijk ook op www.enschede.nl of Koers053.

Wie zoeken we? 

Wij adviseren stagiaires/afstudeerders die belangstelling hebben, gericht in de organisatie contacten te leggen.
Eén van de onderdelen in het vinden van een plek is ook het je verdiepen in de organisatie, onderzoeken hoe zo’n organisatie eruit ziet, en contacten leggen. Dit zijn vaardigheden die je straks bij het solliciteren ook nodig zult hebben.
Bij het leggen van contacten is het dan ook zeer verstandig dat je in je brief en CV heel gericht je kennis en kunde aanbied en helder maakt wat je zoekt.

Wat vragen wij van je? 

In je sollicitatiebrief willen wij in elk geval lezen:

  • vanuit welke opleiding je stage komt lopen;
  • wat de eisen van je stage zijn;
  • wat de omvang en duur van je stage is;
  • wat de gewenste stageperiode is en;
  • een duidelijke omschrijving van je stage- of afstudeerdoel;

Indien je solliciteert naar een afstudeeronderzoek, zorg er dan voor dat je de volgende punten toevoegt aan jouw sollicitatie:

  • omschrijf wat jouw interessegebied is;
  • geef enkele voorbeelden van het onderzoek dat je zou willen uitvoeren;
  • beschrijf waarom dit onderzoek een toegevoegde waarde heeft voor de Gemeente Enschede.

Weet je niet precies binnen welk programma en/of welke afdeling je de stage wilt lopen, probeer dan via www.enschede.nl uit te zoeken waar jouw stage het beste past.

Wat bieden we? 
  • de hoogte van de vergoeding is bepaald in de gemeentelijke regeling en is afhankelijk van je opleidingsniveau en duur van de stage;
  • wij bieden stagebegeleiding door ervaren medewerkers binnen het vakgebied.
Datum gepubliceerd: 
08 april 2015
Organisatie: 
gemeente Enschede
Vacature type: 
Klus / project (i)
Uren maximaal: 
36