Trainee ICT

Meer informatie?

Past deze functie bij jou?
Vertel ons in een korte motivatiebrief (maximaal 1 A4) wat jij kunt betekenen voor de Omgevingsdienst Twente en waarom we jou moeten uitnodigen voor een gesprek. Mail dit samen met jouw CV naar solliciteren@odtwente.nl.

Wil je eerst nog meer weten? Neem dan telefonisch contact op met onze HR-adviseur Hans van der A. Hij is van maandag t/m donderdag bereikbaar op 06 50037631.
 

Ben jij recent HBO/WO afgestudeerd maar nog niet uitgeleerd?

Ben jij maatschappelijk betrokken en wil je meewerken aan een duurzame samenleving?

Wil jij werken in een organisatie die open, transparant en in ontwikkeling is?

Dan is deze functie misschien iets voor jou!

Trainee Informatietechnologie bij de Omgevingsdienst Twente
 

Wie zijn wij? 

De Omgevingsdienst Twente bestaat sinds 1 januari 2019. Met ongeveer 100 medewerkers werken wij vanuit het stadhuis in Almelo aan een veilig en leefbaar Twente. In opdracht van de 14 Twentse gemeenten en de provincie Overijssel adviseren wij regionale agrarische en industriële bedrijven over duurzaam ondernemen. Ook controleren wij of zij zich houden aan hun vergunning en aan de wettelijke regelgeving. Wij trekken erop uit bij geur-, geluid- of rookoverlast afkomstig van bedrijven en bij meldingen van zware bodem- of milieuverontreiniging. Bij ons werken vergunningverleners, handhavers, juristen en experts op het gebied van asbest, bodem, geur, geluid, externe veiligheid en milieucriminaliteit.

Bekijk de animatie op onze website; in anderhalve minuut weet je wat we doen en hoe we werken.
 

Wie zoeken we? 

Wat ga je doen?
Tijdens ons tweejarige traineeprogramma werk je 36 uur per week mee op de afdeling Bedrijfsvoering en Control. Je draagt bij aan het optimaliseren van de informatiesystemen van de Omgevingsdienst Twente, waaronder het zaaksysteem Powerbrowser, Office365 applicaties waaronder ook Sharepoint en rapportagetools als Power BI. Je helpt mee al onze primaire en secundaire informatiesystemen in te richten en af te stemmen op onze werkprocessen en rapportagebehoeftes. En ondertussen doe je werkervaring op in een publiek-bestuurlijke organisatie waarbij je rapporteert aan de afdelingsmanager. 
 

  •         Je wordt ingewerkt in de systemen van de Omgevingsdienst Twente
  •         Je levert een bijdrage aan optimalisering en inrichting van de zaaksystemen
  •         Je ondersteunt de organisatie bij de uitgifte van ICT middelen 
Wat vragen wij van je? 

Wat vragen wij van jou?
We zoeken recent afgestudeerde HBO/WO’ers Informatietechnologie. Interesse in milieu en affiniteit met wet- en regelgeving zijn belangrijk voor een goede match.

Ben je…
•        nieuwsgierig
•        kritisch 
•        scherp  

En kun je daarnaast goed samenwerken en zie je het als een uitdaging om soepel met verschillende belangen om te gaan? Dan ontmoeten we je graag!
 

Wat bieden we? 

Wat bieden wij jou?
Talentvolle mensen binden wij graag aan ons. Werken bij de Omgevingsdienst Twente betekent werken in een jonge organisatie: samen bouwen en pionieren, waarbij je ruimte krijgt voor eigen initiatief. We hechten veel waarde aan een prettige werksfeer en dat blijkt ook uit de waardering die wij krijgen van onze medewerkers. In ons traineeprogramma geven wij je je de mogelijkheid je maximaal te ontplooien. De trainees worden hierbij begeleid door een persoonlijke mentor die jou coacht en uitdaagt.
 

  • Je krijgt veel verantwoordelijkheden en kansen
  • Er is veel aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling en verdieping
  • Je ontvangt een passend aanvangssalaris

Na 2 jaar is het de bedoeling dat je instroomt in een functie binnen de afdeling Bedrijfsvoering en Control.
 

Datum gepubliceerd: 
12 oktober 2020
Reageren voor: 
30 november 2020
Organisatie: 
Omgevingsdienst Twente
Vacature type: 
Tijdelijk met uitzicht op vast
Uren maximaal: 
36